Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Együtt kell keresnünk a közös boldogulást

Szöveg: MTI |  2012. március 16. 6:09

Magyarként és európaiként együtt és nem egymás ellen kell keresnünk a közös boldogulást – hangsúlyozta Hende Csaba honvédelmi miniszter március 15-én Révkomáromban azon az ünnepségen, amelyen az 1848-49-es forradalomra és szabadságharcra emlékeztek.

Összetartozunk, mert közös a történelmünk, az őseink, a nyelvünk. Magyarként és európaiként együtt és nem egymás ellen kell keresnünk a közös boldogulást. Erősödjön meg az összetartozás Szlovákiában, a magyarság közt – emelte ki a Jókai-szobornál elmondott beszédében Hende Csaba honvédelmi miniszter. Emlékeztetett Jókai Mór 1848. március 15-én mondott szavaira: „Európa minden népe halad és boldogul, haladnunk és boldogulnunk kell nekünk is."

A Klapka téren Fazekas László református püspök és Boldoghy Olivér, a Komáromi Jókai Színház színésze mondott ünnepi beszédet. A megemlékezésen Bozsaky Katalin, Magyarország pozsonyi nagykövetének helyettese olvasta fel Orbán Viktor miniszterelnöknek a határon túli magyarokhoz intézett üzenetét. Ezt koszorúzás követte, majd ünnepi műsort tekintettek meg a résztvevők a Városi Művelődési Központban. Az ünneplés a Rév Magyar Kultúra Házában, a Tiszti Pavilonban táncházzal zárult.

(Forrás: MTI / felső fotó: Vas Gyula, parameter.sk)