Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Elismerések az árvízi helytállásért

Szöveg: Dr. Varga József |  2010. augusztus 19. 6:29

A honvédelmi miniszter a 2010. évi árvíz elleni védekezésben kifejtett kimagasló helytállása elismeréséül az MH Központi Kiképző Bázis (MH KKB) állományából 25 főnek Árvízvédelemért Szolgálati Jelet, 33 főnek a szolgálati jel mellé pénzjutalmat adott.

Több mint két hónap telt el a nyári nagy árvíz óta, de a hírek ma is rendszeresen tudósítanak a helyreállítás eseményeiről vagy az újabb és újabb természeti csapásokról. Az árvízi védekezésben más katonai, rendvédelmi, katasztrófa-elhárítási szervezetekkel együtt a MH KKB katonái is részt vettek.

A bázis Mecséri János Kiképző Osztály 195 katonája Nagy Attila alezredes osztályparancsnok vezetésével Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, Szikszó térségében Sajólád és Aszaló községekben vett részt a mentésben.

Mikusi Zsolt ezredes, az MH KKB parancsnoka augusztus 18-án értékelte a katonák árvízi helytállását. Köszönetet mondott mindazoknak, akik részt vettek a mentési munkálatokban. Aszaló polgármestere oklevéllel köszönte meg a szentendrei katonák erőfeszítéseit.

1595906131
1595906131