Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Emlékplakett az államtitkárnak és a kabinetfőnöknek

Szöveg: Tamás Tibor |  2011. július 19. 20:04

Az 1956-os forradalom és szabadságharc eszméinek ápolása érdekében végzett tevékenységük elismeréseként a Magyar Politikai Foglyok Szövetsége (POFOSZ) kitüntető emlékplakettet adományozott dr. Simicskó Istvánnak, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkárának és dr. Szarka Gábornak, a HM kabinetfőnökének. A két kitüntetett az elismerést július 19-én, kedden vehette át a minisztérium Balaton utcai székházában.

Az 1956-os forradalom és szabadságharc 1990-ben történelmi jelentőségéhez méltó helyére került, október 23-a azóta a nemzeti ünnepeink közé tartozik. Természetesen a 34 évi tagadás, torzítás után a történelmi-politikai események teljes tisztázásához további  történetírói, emlékápolási és kegyeleti tevékenység szükséges. Ennek tevékeny támogatója a Honvédelmi Minisztérium, és a Magyar Honvédség.

Mindezek elismeréseképpen döntött úgy a Magyar Politikai Foglyok Szövetsége, hogy emlékplakettet adományoz dr. Simicskó Istvánnak, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkárának, illetve dr. Szarka Gábornak, a tárca kabinetfőnökének.
Az emlékplaketteket Mádi Jenő nyugállományú ezredes (repülő hadmérnök), a POFOSZ országos elnöke, és Szelekovszky Ernő, a szövetség elnökségi tagja, egyben a Honvédség és Társadalom Baráti Körök Országos Szövetségének elnöke nyújtotta át a két kitüntetettnek.

A kedd délutáni rendezvényen a parlamenti államtitkár és a kabinetfőnök köszönetét fejezte ki az elismerésért, és dicsérő szavakkal illették a Szegedi Éremverde míves plakettjeit, amelyeket – mint elmondták – a hivatali szobáikban helyeznek majd el.

 
1595922082
 
1595922082
 
1595922082
 
1595922083

 
 Fotó: Rácz Tünde