Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Kabarétréfák komolyan (2. rész)

2011. április 5. 11:05

A Zrínyi Média Kft. vezetése lapozgat a korábbi vezetés által hátra hagyott „emlékiratokban”, melyek érdekes szerződések formáját öltik. Az 1. részben nyakba akasztható akasztókat, sapkákat találtunk brutális áron – s ami a meglepő volt, tavaly májusi rendeléssel, akkor, amikor már mindenki tudta, hogy a honvédelmi minisztert nem Szekeres Imrének hívják, hanem Hende Csabának, s hogy a korrupció ellenes harc jelszava a FIDESZ-kormány zászlaján úgy virít, mint Rákóczién a Pro Patria.

Május közepén sok-sok millió forintért szóróajándékot rendel az ügyvezető? – egy cégtől, amely a gasztronómiában jeleskedik?
S mit ad az úr, újabb „emléklapok" kerülnek elő, s szinte hihetetlen, ugyancsak tavaly májusból. Mi lehetett ilyen sürgős, fontos?

Stirlitz jelenti, mondhatnánk, ha nem tudnánk, hogy csak az idősebbek emlékeznek a legendás második világháborús kémfilm főhősére. Stirlitz jelenti tehát az emléklapokból:
4 nappal az ominózus sapka, nyakban akasztható akasztó után, 2010. május 19-én „Megrendelés tárgya" 250 darab válltáska címmel teljesít a szállító cég, megint persze a közbeszerzéssel mindent vivő Sensation. Bruttó 556.000 forintért visszük a vállunkon a jövőt táskában…

Aki nem hiszi, járjon utána!

Április 26-án – már megvan a kétharmados győzelme a kormányzó pártszövetségnek – teljesítés a megrendelés tárgyában, ami nem más, mint „Egéralátét", 1500 darab, bruttó 675.000 forintért. Macska-egér harc…

Április 16-án újabb fontos szállítmány érkezik, az utókor számára pótolhatatlan hagyaték. A Sensation Kft szállít 90 darab Sz1 baseball sapkát – nyilván kezdődik az amerikai bajnokság -, 90 darab Sz3 galléros piké pólót (ki tudja, mi az?), Sz21 nyakba akasztható nyakba akasztóból 90 darabot, Sz25 porcelán bögrét 90 darabot, összesen 618.863 forintért.

Íme, ezúttal is alkottak valami maradandót – soká éljen a közbeszerzés minden áldása!!! – csaknem 2 000 000 forintért. A tényleges, a piaci ár lent a porban kullog e magasban szálló, hegycsúcsokat döngető menet láttán…

Hogy kedves olvasóink megemészthessék a számokat és a tényeket, itt most abbahagyjuk, marad holnapra is…

 
1595916624
 
1595916624