Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Megkezdték szolgálatukat a pályakezdő katonák

Szöveg: Gémes Ildikó |  2011. augusztus 31. 13:55

Dandársorakozóval kezdték a hetet augusztus 29-én, hétfőn a Budaörsi úti Petőfi laktanyában, az MH Támogató Dandár katonái. A rendezvényen mutatkoztak be az alakulathoz helyezett pályakezdő tisztek és tiszthelyettesek is.

A dandársorakozó elején kinevezési, előléptetési és áthelyezési parancsokat ismertettek a katonákkal, majd bemutatták azokat a pályakezdő hadnagyokat és őrmestereket, akik az alakulatnál kezdik meg szolgálatukat.

Kun Szabó István dandártábornok, a támogató dandár parancsnoka elmondta: a pályakezdők jó helyre kerültek, hiszen az ország legnagyobb helyőrségében kezdik meg katonai pályafutásukat. A parancsnok arra kérte az alakulat
katonáit, hogy segítsék az újonnan érkezett tisztek és tiszthelyettesek
beilleszkedését, munkáját.

Elhangzott az is, hogy az augusztus 20-i tisztavatás előkészítése és az ünnepség végrehajtása során a dandár állománya maximálisan helytállt. A példamutató munkát a Honvéd Vezérkar főnöke, a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem megbízott rektora, a Honvédelmi Minisztérium Protokoll és Rendezvényszervező Igazgatóság igazgatója, valamint az MH Ludovika Zászlóalj parancsnoka egyaránt levélben köszönte meg a támogató dandár katonáinak.


 Fotó: A szerző felvételei