Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Montenegró honvédelmi minisztere Camp Pannoniában

Szöveg: Turzai Zsolt |  2010. május 20. 14:48

Boldizsár Gábor ezredes, az MH PRT parancsnoka fogadta Boro Vucinic montenegrói védelmi minisztert és Dragan Samardzic tábornokot, a montenegrói haderő vezérkari főnökét. A magas rangú vendégek háromnapos baghlani programja meglehetősen színes volt: technikai bemutatót tekintettek meg az MH PRT által használt haditechnikai eszközökből.

Megismerhették a páncélozott Hummer típusú terepjáró gépjárműveket, a COUGAR páncélozott járműveket, és a SUAV pilóta nélküli felderítő-repülőgépet.

Másnap Montenegró védelmi minisztere Tömböl László vezérezredessel az HM Vezérkar Főnökével és Monshi Majid tartományi kormányzóval

közösen adta át az MH Műveleti Tanácsadó és Összekötő Csoport (OMLT) Khilegay-i bázisán épített és felszerelt eligazító helyiséget.

Boro Vucinic védelmi miniszter itt nyújtotta át a helyi afgán közösség képviselőjének, annak a 200 élelmiszercsomagnak az egyikét, melyet Montenegró ajánlott fel a baghlani rászorulók megsegítésére.

A Pol-e-Khomri-i hivatalos program utolsó pontjaként a montenegrói küldöttség megkoszorúzta a tábori emlékhelyet és kopjafát, így tisztelegve Kovács Gyula posztumusz hadnagy, Nemes Krisztián posztumusz őrnagy, valamint a történelem viharában életüket áldozó magyar katonahősök előtt.