Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Olasz delegáció a Kiválósági Központban

Szöveg: Poprádi-Fazekas Olga fhdgy./hm.gov.hu |  2009. október 2. 13:46

Hivatalos bemutatkozó látogatás céljából érkezett hazánkba az Olasz Összhaderőnemi Egészségügyi Igazgatóság főnöke, Vincenzo Martines altengernagy által vezetett delegáció. A sűrű szakmai program keretében szeptember 30-án a vendégek meglátogatták a Honvédelmi Minisztérium Katona-egészségügyi Kiválósági Központot.

Az igazgató távollétében dr. Balázs Róbert orvos őrnagy bemutatójában áttekintést adott a szervezet felállításának menetéről, struktúrájáról, működéséről valamint a közeljövő feladatairól.

Ez utóbbiak közül fontos kiemelni, hogy a NATO Katona-egészségügyi Szolgálatfőnökök Testülete (COMEDS) felkérte a központot a Katona-egészségügyi Irányító Csoport (MMSG) soron következő ülésének megszervezésére. Az Irányító Csoport – amely a COMEDS végrehajtó testületeként működik – 2009. október 19–22. között fog ülésezni Budapesten.

Olasz vonatkozásban a szakmai látogatás jelentős hozadéka mind a delegáció, mind a központ számára az, hogy a felek a tárgyalás során egyeztették Olaszország – már folyamatban lévő – csatlakozásának kérdéseit is.

A nemzetközi állománytáblával rendelkező Központban szeptember 1-jén megkezdte osztályvezetői feladatainak ellátását egy cseh nemzetiségű orvos alezredes, október 1-jén pedig munkába áll a Központ igazgató helyettese is, egy német orvos ezredes személyében.

1595892018
 

Fotó: Magyar Attila ftőrm.