Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Pályázat felnőtteknek – a családi életről

Szöveg: Zilahy Tamás |  2011. február 28. 11:27

A Katolikus Tábori Püspökség pályázatot hirdet a Család Évében „Egy-két percesek a családról” címmel a Magyar Honvédség és a Honvédelmi Minisztérium hivatásos, és szerződéses katonái, valamint közalkalmazottai számára. Az újszerű kezdeményezésnek jártunk után a Berta Tibor ezredesnél, a püspökség általános helynökénél.

 

Honnan jött az ötlet, ezredes úr?

Megmondom őszintén, egy katona vetette fel, hogy jó lenne, ha a felnőtteknek is írnánk ki – a gyermekekéhez hasonlóan – egy irodalmi jellegű pályázatot. Mi pedig örömmel tettünk eleget ennek a kezdeményezésnek. Meggyőződésünk, hogy igen sok ezen a téren is tehetséges ember szolgál és dolgozik a honvédségnél, a tárcánál, vagy éppen a háttérintézményeiben.

Ezek szerint ez az első ilyen jellegű pályázata a püspökségnek.

Igen, és éppen ezért, mivel fogalmunk sincs, hogy mekkora az érdeklődés, kíváncsian várjuk, hogy hányan pályáznak, hány pályamű érkezik be júniusig. Mint a felhívásunkban is olvasható a családi élet humoros, felemelő, szívfacsaró, vagy egyszerűen csak szép pillanatairól várunk írásokat.

Kik lesznek az alkotásokat elbíráló zsűri tagjai?

Két tábori lelkészünk biztosan tagja lesz a bírálóbizottságnak, de szeretnénk megnyerni egy – az irodalomban igazán járatos – íróembert is a zsűribe. És reméljük, valóban maradandó alkotásokat mutathatunk be az érdeklődő június 23-án, a tábori lelkészek napján rendezendő ünnepségünkön.

Fotó: a szerző felvétele

https://honvedelem.hu/files/files/24414/egy-két_percesek_a_családról.pdf