Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Pályázati felhívás gépkocsi-tároló értékesítésére

2007. november 20. 12:43

A Honvédelmi Minisztérium Infrastrukturális Ügynökség (székhelye: 1095 Budapest IX. kerület, Soroksári út 152., a továbbiakban kiíró) nyilvános, egyfordulós pályázatot hirdet a Magyar Állam tulajdonában és a Honvédelmi Minisztérium vagyonkezelésében lévő alábbi üres gépkocsitároló értékesítésére.

cím: Aszód Kossuth L. u. 78/C.
megnevezés: garázs
alapterület: 39
helyrajzi szám: 107/7
meghirdetett vételár (Ft): 510.300 + ÁFA

A pályázatban meg kell jelölni a vételárat, ami nem lehet kevesebb a meghirdetett vételárnál. Meg kell adni továbbá az előtörlesztés %-os összegét (10 %, vagy magasabb összeg) és a vállalt futamidőt (maximum 25 év). Részletfizetés esetén a fennmaradó összeget 4,5 %-os kamattal terhelten kell megfizetni. A vételárhátralék és járulékai erejéig a Honvédelmi Minisztérium javára az ingatlan-nyilvántartásba jelzálog, valamint ennek biztosítására elidegenítési és terhelési tilalom kerül bejegyzésre.

Pályázatot magánszemély, magánszemélyek jogi személyiség nélküli társasága és jogi személy egyaránt benyújthat.

A lakóingatlanra benyújtott pályázatok elbírálása az alábbi elsőbbségi sorrendben történik:

I.) a honvédelmi szervvel hivatásos, köztisztviselői, közalkalmazotti jogviszonyban álló személyek azonos feltétellel (személyügyi igazolás),

II.) a hivatásos állományból szolgálati nyugállományba helyezett személy (katonai nyugdíjas igazolvány, nyugállományba helyezési parancs),

III.) az I.) és II.) pontban meghatározott személy özvegye (lakhely szerint illetékes Hadkiegészítő Parancsnokság igazolása),

IV.) szerződéses katona (személyügyi igazolás),

V.) az I-IV.) pontban nem említett más személy vagy vételre jogosult szervezet.

Az azonos sorrendi kategóriába tartozó pályázók közül elsőbbséget élvez az,
a) aki magasabb összegű előtörlesztést, illetve egyösszegű kifizetést vállal,
b) azonos vállalás esetén az, akinek a pályázata korábban érkezik be.

 

Nem lakás céljára szolgáló helyiség vonatkozásában 3/I-V. pont szerinti sorrend nincs. Az ingatlant (helyiséget) az összességében legelőnyösebb – 3/a)-b) pont szerinti – vételi ajánlatot tevő pályázó részére kell értékesíteni a 6/1994. (IV. 30.) HM rendelet 120-121. §-a alapján.

A Pályázatokat egy eredeti és egy másolati példányban – magyar nyelven – postai úton a HM Infrastrukturális Ügynökség címére (1476 Budapest, Pf.: 246) kell postázni, vagy a HM Infrastrukturális Ügynökség ügyeletén személyesen leadni. A borítékra fel kell tüntetni a “ HM Infrastrukturális Ügynökség üres garázs-értékesítés " feliratot.

A Pályázat beérkezésének határideje:
2007. december 07-én 12oo óra

A Pályázatok közjegyző jelenlétében történő nyilvános bontása: 2007. december 08-án 10oo órakor a HM Infrastrukturális Ügynökség székhelyén, VII. épület I. emeleti tanácsteremben, a Pályázatok eredményének kihirdetése: 2007. december 12-én 10oo órakor szintén a HM Infrastrukturális Ügynökség székhelyén, VII. épület I. emeleti tanácsteremben történik.

Az ajánlat pénzügyi feltételei, a fizetés módja és ütemezése:
A pályázó kárpótlási jegyben, értékpapírban, vagy bármely más vagyoni értékkel bíró dologban nem tehet ajánlatot. A vállalt összeget szerződéskötés előtt ki kell fizetnie, tulajdonjog fenntartással adásvételi szerződés nem köthető. Ajánlat csak HUF pénznemben tehető.

A pályázó az ajánlatában köteles nyilatkozatot tenni, hogy az ajánlat benyújtásának határidejétől számított 60 (hatvan) napi időtartamra vállalja ajánlati kötöttséget és hogy a „pályázati Dokumentációban" előírt feltételeket magára nézve kötelezően elfogadja. A Pályázati Dokumentáció tartalmazza a pályázat érvényességi és eredményességi feltételeit.

Az ajánlattevőnek vételi szándéka bizonyítására a megvásárolni kívánt ingatlan(ok) nettó forgalmi értéke 5 %-ának megfelelő mértékű összeget kell a pályázat benyújtásának határidejéig befizetni, illetve átutalni a kiíró MÁK 10023002-01786536 HM IÜ számú számlára. Ez az összeg nyertes pályázat esetén a vételárba beszámít, vesztes pályázat esetén visszautalásra kerül. A pályázó részére 6/1994. (IV. 30.) HM rendelet 120. § bekezdése alapján a helyi önkormányzat kivételével az adott településen csak egy lakás (helyiség) értékesíthető. Amennyiben a nyertes pályázó az adásvételi szerződés megkötésére meghatározott (nyilatkozatban vállalt időpont) határidőt önhibájából elmulasztja, vagy őneki betudható hiba miatt nem kerül sor az adásvételi szerződés megkötésére, akkor az ajánlati biztosítékot elveszíti. Ebben az esetben a sorban következő ajánlattevővel kötünk adásvételi szerződést.

A pályázatok benyújtásának érvényességi feltétele az ajánlati anyag ingatlanonként (2.500,- Ft + ÁFA =) 3.000,- forintért történő megvásárlása. A pályázati dokumentációt a pályázónak személyesen, vagy (teljes bizonyító okirattal igazolt) meghatalmazottja útján közvetlenül a kiírótól kell megvásárolnia, helye: HM Infrastrukturális Ügynökség (3.épület ügyfélszolgálati iroda) Budapest, IX. kerület, Soroksári út 152. Az ügyfélszolgálati iroda ügyfélfogadási ideje a pályázattal kapcsolatban: 2007. november 07-től 2007. december 07-ig hétfőtől csütörtökig 83o órától 16oo-ig. Az ajánlatkérő kizárja a pályázati anyag visszavásárlását, kivéve ha Õ vonja vissza az ajánlati felhívását.

Az ingatlan (helyiség) megtekinthető 2007. november 21-én 10oo-tól 13oo-ig.

A kiíró ajánlati kötöttségét, és szerződéskötési kötelezettségét kizárja, és fenntartja a jogot, hogy a pályázatot indokolás nélkül eredménytelennek nyilvánítsa.

A pályázat meghirdetésétől kezdve a pályázatról, valamint az ingatlan(ok) főbb adatairól és jellemzőiről információk beszerezhetők: Dr. Demkó Tibortól, Dr. Baán Mihálytól (06-1/358-6143) és Molnár Klaudiától (06-1/358-6111/56252).