Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Szakmai konzultáció Szolnokon

Szöveg: Dr. Láda Mónika főhadnagy |  2011. június 12. 10:12

Szakmai konzultációt tartott dr. Benkő Tibor vezérezredes, a Honvéd Vezérkar főnöke június 8-án, az MH Kelet-magyarországi Hadkiegészítő Parancsnokság szolnoki székhelyén. Az eseményen részt vett dr. Szarka Gábor, a Honvédelmi Minisztérium kabinetfőnöke, Bozó Tibor dandártábornok, a Honvéd Vezérkar személyzeti csoportfőnöke, Lamos Imre dandártábornok az MH 86. Szolnok Helikopterbázis parancsnoka, Kovács Sándor ezredes, az MH Nyugat-magyarországi Hadkiegészítő Parancsnokság parancsnoka, Farkas Imre ezredes, az MH Kelet-magyarországi Hadkiegészítő Parancsnokság parancsnoka, valamint a toborzás, az érdekvédelem és a katonai igazgatás vezetői.

Az értekezlet Bozó Tibor dandártábornok megnyitójával kezdődött, aki ismertette a konzultáció célját: közösen keresni azokat a lehetőségeket és megoldásokat, amelyek hatékonyabbá tudják tenni a hadkiegészítő parancsnokságok feladatainak végrehajtását.

Ezt követően Szabó József ezredes, a Honvéd Vezérkar Személyzeti Csoportfőnökség toborzási és humánszolgálati osztályvezetője a szakterület aktuális feladatairól jelentett az elöljáróknak, majd Vanyur Tibor mérnök ezredes, a Honvéd Vezérkar Személyzeti Csoportfőnökség katonai igazgatási osztályvezetője, a rendszer felépítéséről és a csoportfőnökség szakmai irányító tevékenységéről számolt be.

Az értekezlet második felében Farkas Imre ezredes számadatokkal alátámasztva mutatta be a hadkiegészítő parancsnokságok békeidőszaki, toborzó- és érdekvédelmi feladatait. Az ország nyugati részét képviselve Huszár Péter alezredes, a békétől eltérő időszakban végrehajtott feladatokról adott tájékoztatást, kitérve arra a tervezési, szervezési és koordinációs munkára, amit még békeidőszakban végre kell hajtani.

A szakmai konzultáció végén dr. Benkő Tibor vezérezredes és dr. Szarka Gábor kabinetfőnök is hozzászólt az elhangzottakhoz.

1595919998