Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Tatán járt az államtitkár

Szöveg: Demény Andrea hdgy. |  2010. március 18. 8:19

A magyar katona érezze és tudja, hogy a társadalom megbecsült tagja! – mondta el soron következő látogatásán Vadai Ágnes. A Honvédelmi Minisztérium államtitkára március 17-én a MH. 25. Klapka György Lövészdandárnál járt azzal a céllal, hogy a haderőben végbenő változásokról és az időszak értékeléséről átfogó képet kapjanak a katonák.

Az államtitkár asszonyt katonai tiszteletadással köszöntötte Huszti András dandártábornok, az alakulat parancsnoka, majd a dandár aktuális feladatairól tett jelentést.
A honvédelmi tárca képviselője állománygyűlés keretében kifejtette az elmúlt években bekövetkezett szervezeti változásokat, melyeket a honvédségre háruló kihívások, és a nemzetközi szerepvállalásból adódó igények indukáltak. Másik nagy témakörében, mely a bérmegállapodáson felül kifizetett juttatások rendszerét taglalta, kiemelten kezelte a 2010-es év havi illetményeiben bekövetkezett változásokat.
Természetesen szóba kerültek a következő évre vonatkozó tervek is, melyben többek között az életpályamodell, az illetmény és előmeneteli rendszer kialakítása, fejlesztése szerepel.

1595898632
 

A délután a hölgyeké volt a főszerep, hiszen közel egy óra állt rendelkezésre ahhoz, hogy a gyengébbik nem kötetlen beszélgetést folytasson az államtitkár asszonnyal. Ennek nem titkolt célja, hogy általuk azok a kérdések is célhoz érjenek, melyekhez a katona nagy nyilvánosság előtt nem adja az arcát. Nem meglepő tehát, hogy olyan témák vetetődtek fel, melyek hűen tükrözik a katonákat érintő legfontosabb kérdéseket. A pénzügyi kilátások, a lakhatási támogatások, és a személyügyi problémák – melyek úgymond’ közszájon forognak az egész Magyar Honvédségben – teremtették meg a beszélgetés alapját.

1595898632
 

Látogatása végén Vadai Ágnes megtekintette azt a harcászati bemutatót, melyen harckocsizó és lövész képességeket szemléltetett a tatai alakulat. A bemutatót nagy várakozás előzte meg, hiszen a haditechnikai eszközök közül az államtitkár asszony szívéhez a T-72-es harckocsi áll a legközelebb. A gyakorlat eredményességét mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy a végén elismerő tapsban és személyes gratulációban részesült a végrehajtó állomány.

1595898633