Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Ünnep a hangárban

Szöveg: Gyuris Szilvia |  2008. november 17. 8:18

A kecskeméti MH Légijármű Javítóüzem átvehette a Sólyom László köztársasági elnök által adományozott Csapatzászlót és az ezzel járó köztársasági elnöki zászlószalagot.

A múlt pénteki napon, a hetek óta tartó sürgés-forgás, izgatott készülődés véget ért. Az ünnepség kezdetére minden apró részlet a helyére. A vendégek is szép számban érkeztek, hogy együtt ünnepeljék a jeles napot a katonai szervezet állományával. Az átadási ceremónia színhelyének az üzem III-as hangára adott helyet

1595881808
Az elöljárók, vagyis Bali József, a Honvédelmi Minisztérium védelempolitikai szakállamtitkára és Palásti Ferenc dandártábornok, a Köztársasági Elnöki Hivatal Katonai Főosztályának vezetője fogadásához az alakulat teljes állománya felsorakozott.
A Himnusz elhangzása és a vendégek köszöntése után, felolvasták a csapatzászló adományozásáról szóló okiratot. Majd Bali József szakállamtitkár mondott ünnepi beszédet. Ebben köszönetét fejezte ki azért a teljesítményért, munkáért melyet az alakulat végzett és végez. Beszélt azokról a kiemelkedő munkákról, melyet az alkulat folytat a légijárművek üzemben tartásáért. Majd szólt a fejlesztésekről, melyekkel a munkákat teszik még eredményesebbé.

Bali József elmondta, hogy a Magyar Honvédség számít az üzem további munkájára, hiszen a jövő is fontos feladatokat tartogat. Sikeres és további eredményes együttműködést kívánt mindenki számára.

Ezután Bozóki János okleveles mérnök ezredes, az MH Légijármű Javítóüzem parancsnoka vette át és emelte a magasba. Az üzem 58 évnyi munkáját megkoronázó csapatzászlót a katolikus és a protestáns tábori püspökségek képviselői áldották és szentelték meg.

Válaszbeszédében Bozóki ezredes felelevenítette az alakulat 58 éves történetét, majd kiemelte: az üzem állománya a jövőben is mindent megtesz, hogy eredményesen végezze munkáját, lépést tartson a technikai fejlődéssel, biztosítsa a repülőgépek, helikopterek, valamint földi kiszolgáló eszközeik és tartozékaik legmagasabb szakmai színvonalon való üzemben tartását és működését.

1595881809
 

Fotó: Almási Balázs