Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Versmondók kerestetnek

Szöveg: Zilahy Tamás |  2011. november 7. 8:32

A HM Katolikus Tábori Püspökség szavalóversenyt hirdet a Honvédelmi Minisztériumban és a Magyar Honvédségben szolgálatot teljesítő, illetve dolgozó katonák és közalkalmazottak 11–16 éves korú gyermekeinek. Az immár hagyományos szavalóversenyt ezúttal is december elejére írták ki.

Mint azt Berta Tibor ezredes, általános helynöktől megtudtuk: a verseny helyszíne most is a HM Katolikus Tábori Püspökség, Budapest V. kerületi Szabadság tér 3. alatti székháza lesz. A megmérettetés december 5-én, hétfőn 16.30 órakor kezdődik.

„Tavaly tizenheten indultak, idén is legalább ennyi jelentkezőre számítunk.
Az idei verseny két részből áll: az első fordulóban Örkény István válogatott egyperces novelláiból kell felolvasva előadnia egyet a versenyzőnek. A második fordulóban pedig 17 vers közül választva lehet indulni. A versek listája egyébként a honlapunkon elolvasható. Amennyiben a jelentkező igényli, a választott novellát és verset e-mailben megküldjük számára" – mondta az ezredes.

A zsűri elnöki tisztjét dr. Simicskó István, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára vállalta, és a tagok között biztosan jelen lesz Bíró László tábori püspök, valamint a tárca és a vezérkar képviselői is – tette hozzá Berta ezredes.

A verseny első helyezettjét meghívják – természetesen szüleivel együtt – a 2012. május 9–15. között megrendezendő 54. Nemzetközi Katonai Zarándoklatra, Lourdes-ba, és emellett egy huszonötezer forint értékű könyvutalványt is kap. A második és a harmadik helyezett pedig meghívást nyer a 2012. évi Zalavári Gyermektáborba, és húszezer, illetve tizenötezer forint értékű könyvutalványt kap. Mindezek mellett természetesen különdíjak is lesznek – tájékoztatott az általános helynök.

Jelentkezni levélben postai úton, telefaxon vagy e-mailben lehet. A jelentkezési határidő november 24. Az érdeklődők a részletekről a Katolikus Tábori Püspökség honlapján tájékozódhatnak.