Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Horvát-magyar együttműködés

Szöveg: MHP HSZ SZF | Fotó: Gál József alezredes |  2020. november 9. 21:50

Takács Attila vezérőrnagy, a Magyar Honvédség Parancsnoksága szárazföldi haderőnemi szemlélője - szakmai delegáció élén - Horvátországba, a horvát hadsereg Slunjban működő kiképzőközpontjába látogatott, ahol megbeszélést folytatott Boris Šerić altábornaggyal, a horvát szárazföldi haderőnem parancsnokával. A találkozó elsődleges célja a tapasztalatcsere, valamint a kétoldalú kapcsolatok erősítése és az együttműködés színtereinek bővítése volt.

Horvát-magyar  (3)

A megbeszélés során a horvát fél ismertette a tüzérosztály megalakításával kapcsolatos tapasztalatait, annak felépítését, működését, feladatait, kiképzési programját és a jövőbeli fejlesztési célkitűzéseket, valamint a digitális vezetés-irányítás rendszert. A magyar szakértők pedig vázolták a magyar haderő és benne a tüzérség jövőbeli fejlesztésének irányait, a képzésekkel és kiképzéssel kapcsolatos terveket, valamint a gyakorlóterek nyújtotta kiképzési lehetőségeket.

Horvát-magyar  (1)

A látogatás végén a magyar delegáció megtekintette a PZH 2000 önjáró löveget, a Short Barrel PZH szimulátor működését, valamint a tűzmegfigyelő és felderítő eszközöket. A felek egyetértettek abban, hogy az együttműködési lehetőségek igen széleskörűek, nem csak a szárazföld, hanem más haderőnemek vonatkozásában is.

Horvát-magyar  (2)