Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Huszonöten tettek katonai esküt Tatán

Szöveg: Petrovics Renáta | Fotó: a szerző, Dóbiás Ákos törzsőrmester |  2021. november 13. 8:27

Az alapkiképzés befejezéseként huszonöten tették le az ünnepélyes katonai esküt november 12-én, pénteken, Tatán, az MH 25. Klapka György Lövészdandár laktanyájában.

2021_11_12_Reni_010

A szerződéses legénységi állományú katonák, a pályakezdő tisztek és altisztek a rokonaik és hozzátartozóik előtt mondták el esküjüket, amellyel elkötelezték magukat a haza szolgálata mellett.

A katonai esküt egy intenzív, hathetes kiképzés előzte meg, ennek során az újoncoknak helyt kellett állniuk - többek között - gyalogsági lövészeten, általános harcászaton, kézigránát dobógyakorlaton és robbantási foglalkozáson is. A felkészülésen csak a Magyar Honvédség Egységes Alapkiképzési Programjában meghatározott követelményeket sikeresen teljesítők maradhattak végig.

A rendezvényen az alakulótéren felsorakozott katonákat Kása István ezredes, az alakulat törzsfőnőke köszöntötte. Beszédében kiemelte: az eskü csak az első lépés a katonai pályán, az igazi kihívások és lehetőségek ezután következnek.

A kiképzettek közül az alapkiképzés során nyújtott kiemelkedő teljesítményéért elismerést kapott Józsa Anett közkatona és Máté Arnold közkatona. A kiképzők közül pedig Pogány Márton hadnagy, Szabó István törzsőrmester és Frikton György őrmester vehettek át a dandár törzsfőnökétől egy-egy emlékérmét.