Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

I. Andrássy Kadét Kupa Miskolcon

Szöveg: Guczi Emese őrmester | Fotó: a szerző felvételei |  2024. május 25. 7:07

Running Warriors akadálypálya, blazepod, airsoft lövészet, íjászat, evezőgép és „célba emelés” - ezekben a különböző ügyességi és elméleti feladatokban mérte össze tudását Borsod-Abaúj-Zemplén vármegye 11 kadétiskolája az I. Andrássy Kadét Kupán.

202405_Miskolc_Andrássy Kadét Kupa_GE (6)

A Miskolci SZC Andrássy Gyula Gépipari Technikum által szervezett versenyen 12 perc állt a kadétok rendelkezésére egy-egy feladat végrehajtására. Szoros versenyben a házigazdák csapata szerezte meg az első helyet.

Simicskó István, a Honvédelmi Sportszövetség elnöke, a rendezvény fővédnöke beszédében kiemelte, hogy a 2017-ben útjára indított Honvéd Kadét Program a Magyar Honvédség egyik legnagyobb sikere, hiszen a haderőfejlesztés mellett rendkívül fontos az utánpótlásról való gondoskodás. Gulyás László alezredes, az MH vitéz Vattay Antal 2. Területvédelmi Ezred 10. Területvédelmi Zászlóalj parancsnoka hangsúlyozta: büszke arra a teljesítményre, amelyet a felkészítő pedagógusok és instruktorok nyújtanak a kadétok felkészítése és a haza érdekében.

A verseny lebonyolításában részt vett az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság 4. Hadkiegészítő és Toborzó Iroda, valamint a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Huszár és Lovas Hagyományőrző Egyesülete is.