Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Idén is töretlen népszerűségnek örvendtek a Honvédelmi táborok

Szöveg: honvedelem.hu / MTI | Fotó: honvedelem.hu |  2024. szeptember 1. 12:07

2024. nyarán a Magyar Honvédség nyolcadik alkalommal szervezte meg a Honvédelmi táborokat, melyeken közel 4000 diák vett részt. Idén 25 különböző témájú tábor valósult meg, 56 helyszínen. Újdonság volt a tematikák között a drónpilóta, az ejtőernyős, a kiber- és vegyivédelmi, az életmód, valamint a Ludovika pályaorientációs tábor - mondta Szalay-Bobrovniczky Kristóf, Magyarország honvédelmi minisztere.

20240719_Balatonakarattya - Vitorl†st†bor_PAKO_-17

A 12-25 év közötti fiatalok számára a legnépszerűbbek voltak a vitorlás, a harcos és a hagyományőrző-lovas táborok. A Honvédelmi táborok szervezői nagy figyelmet fordítottak arra, hogy a gyerekeknek a közösség tagjaként, egymásra figyelve és segítve, csapatban gondolkodjanak és egymásra figyeljenek. Az oktatók a társadalom számára fontos értékrendi elemeket erősítettek azokban a diákokban, akik a 118 Honvédelmi tábor egyikében vettek részt - fogalmazott a miniszter. A tárcavezető hozzátette: a táborlakók játékosan, tapasztalt katonáktól megtanulhatták a különböző Honvédelmi táborokban a túlélés és álcázás technikáját, búvárkodhattak, ismerkedhettek az életmentéssel, a tereptannal, valamint a közelharccal is. Olyan értékes tudást szerezhettek a diákok, amit később, az élet bármely területén hasznosítani tudnak.

A Honvédelmi táborok idén véget értek, ám augusztus közepén elindultak a Honvéd Kadét Program II. és III. szintű partneriskoláinak közel 800 diákja számára azok a táborok, amelyek még szeptember első hetéig zajlanak. Itt a középiskolásokat pályaorientációs és közösségépítő programokkal várták a szervezők.