Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Ismét dobogón a magyar katonaválogatott

2007. január 1. 0:00

A magyar katonai ejtőernyős válogatott augusztusban két sikeres versenyt tudhat maga mögött. A hónap elején a Világkupa-sorozat negyedik versenyére Olaszországban (Bellunóban) került sor. Tizenöt ország képviseletében kétszázöten versenyeztek, és a magyar csapat célba ugrásban a második helyen végzett. Egyéniben Bánszki Tamás főhadnagy holtversenyben harmadik, Varga Tamás zászlós ötödik helyezést ért el.

A válogatott augusztus 22–27. között az ejtőernyős világkupa ötödik helyszínén, Ausztriában, Zell am See-ben folytatta szereplését, ahol a csapat a célba ugrásban a harmadik helyen végzett. Egyéniben Bánszki Tamás főhadnagy holtversenyben a második helyet szerezte meg, míg az összetett versenyben szintén a dobogó harmadik fokára állhatott a katona válogatott.

Az ejtőernyős világkupa-sorozatban az idén még Svájcban lesz egy forduló, azt követően pedig már az Indiában megrendezendő 2007-es katonai világjátékokra készül a válogatott, Dér László nyugállományú törzszászlós, vezetőedző irányítása alatt.

1595870878
 
1595870879
 

Farkasné Vígh Erika törzsőrmester
Fotó: katona-ejtőernyős válogatott

Címkékejtőernyő