Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Ismét nehéz szakaszon van túl a Dream Team

Szöveg: Kánya Andrea |  2010. január 22. 22:29

Több mint négyezer kilométeren vannak túl a Budapest-Bamako rali versenyzői. A Honvéd Dream Team a pénteki napon újabb akadályba ütközött: Bálint Zoliék autójának akkumulátora rakoncátlankodott egy kicsit. Ennek ellenére a jelenlegi eredmények szerint a kilencedik helyen állnak.

A versenyzők péntek este Mhamidból jelentkeztek be a honvedelem.hu-nál. „Jelenleg itt, Marokkó keleti, dél-keleti hegyeinél autózunk. Közel 2400 méter magasan keltünk át az Atlasz-hegység hegyei között, ez egy igen nehéz pálya volt" – mondta Bálint Zoltán.

Mint azt a pilóta érdeklődésünkre elmondta, a pénteki napon volt mit javítani a szakaszokon, hisz meggyűlt a bajuk az akkumulátorral, és a jobb első futóművet is javítani kellett, ám estére a hibákat elhárították.

„Úgy érzem, jól teljesítettünk eddig, és igyekszünk tartani a szintet. Persze be kell valljam, fáradunk"- mondta a pilóta.

Valóban nincs könnyű dolguk a versenyzőknek, hiszen a feszített tempó és a rengeteg teljesítendő feladat mellett szinte nincs pihenőidejük. „A koordinációs pontokra fókuszálunk egész nap, megoldjuk a feladatokat, megkeressük a felfestett betűket, de még a fotókat is az autóból, út közben készítjük."

A Honvéd Dream Team triója a legutóbbi eredmények szerint a kilencedik helyről indul szombaton a csaknem nyolcszáz kilométeres útnak.