Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Izrael ismét Gázát bombázta

Szöveg: honvedelem.hu / MTI |  2008. december 29. 9:05

Az izraeli légierő hétfőre virradóan újabb több tucatnyi légicsapást mért a Gázai övezetre, és hét palesztin halálát okozta, köztük hat gyerekét – közölték palesztin kórházi források. Az izraeli hadsereg szóvivője megerősítette, hogy a légierő több tucatnyi támadást hajtott végre az éjjel az övezetben, de részleteket nem közölt ezzel kapcsolatban.

A szombat óta tartó légitámadásoknak már több mint 300 (egy forrás szerint pontosan 307) halálos áldozata van. A Hamász radikális palesztin mozgalom közben azzal fenyegetőzik, hogy izraeli kormánytagokat öl meg annak megtorlásául, hogy a zsidó állam hadserege második napja támadja a Gázai övezetet.

A Háárec című izraeli lap honlapján Fatah Hamádot, a mozgalom egyik magas rangú vezetőjét idézte, aki közölte, hogy a kiemelt célpontok között van Cipi Livni külügyminiszter és Ehud Barak, a védelmi tárca irányítója. A Hamász egyben a Ciszjordániát ellenőrző Palesztin Hatóság tagjait és mindazokat az arab világbeli vezetőket is megfenyegette, akik a szervezet ellen szövetkeznek. A lap szerint ez utóbbi üzenet az egyiptomi vezetésnek szól.

Hétfőn újabb országok (Japán, Kína, Malajzia, Mexikó, Kanada) ítélték el az izraeli hadseregnek a Gázai övezet elleni offenzíváját, közülük több felszólította a zsidó államot, hogy azonnal hagyja abba a légitámadásokat.

Címkéklégierő