Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Izraeli cég modernizálhatja a román Herculeseket

Szöveg: honvedelem.hu / haborumuveszete.hu |  2011. május 28. 12:20

Az izraeli Elbit Systems cég 2011. május 24-én jelentette be, hogy egy 18,6 millió dolláros szerződés keretein belül modernizálhatja a román légierő Lockheed Martin C-130B/H szállítógép flottáját. A Flightglobal MiliCAS adatbázisa szerint a Románia öt Herculest tart hadrendben, melyből négy példány van bevethető állapotban.

A szerződés értelmében az izraeli cég román cégekkel együttműködve négy éven belül elvégzi a C-130-asok felújítását. Az Elbit Systems különböző projektek kapcsán már 15 éve dolgozik együtt román cégekkel (Aerostar, Avioane Craiova, IAR Brasov), továbbá romániai leányvállalatai (Elbit Systeme S.A., A-E Electronics S.A, Elmet International SRL és Simultec SRL) is közel 400 embernek biztosítanak munkát.

A korszerűsítés során a Herculeseket többek között az Elbit egyik izraeli leányvállalata, az Elisra Electronic Systems által gyártott korszerű elektronikai rendszerekkel is felszerelik.

A most elnyert szerződés kapcsán az Elbit Systems egyik illetékese, Yorum Shmuely nyilatkozott, aki elmondta: „a román C-130 modernizálás, a koreai C-130-asok, illetve a brazil C-95-ösök felújítása után újabb bizonyítéka annak, hogy az izraeli cég élen jár a szállítógépek modernizációjában."

 

Címkéklégierő