Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Japán magyarországi nagykövetét fogadta a Magyar Honvédség parancsnoka

Szöveg: MHP PKI TNYO | Fotó: Szabó Lajos zászlós |  2020. november 13. 9:50

Japán magyarországi rendkívüli és meghatalmazott nagykövete - magyarországi szolgálatának befejezésével - udvariassági, elköszönő látogatást tett a Magyar Honvédség Parancsnokságán november 12-én, csütörtökön. Őexcellenciája Sato Kunit - aki 2017 decemberétől látta el magyarországi nagyköveti feladatait - Korom Ferenc vezérezredes, a Magyar Honvédség parancsnoka fogadta. A nagykövetet a Japán Nagykövetség Politikai Osztályának első titkára, Iida Yuki kísérte el.

Japán_nagykövet_MHP (1)

A zártkörű megbeszélésen szóba került a Magyarország és Japán közötti együttműködés és kapcsolat megerősítése, valamint természetesen a jelenlegi időszakot leginkább befolyásoló COVID-19 járvány és a két ország világjárvány elleni küzdelmei.

Korom vezérezredes bemutatta a Magyar Honvédség szerepét és feladatait a mindennapjainkat meghatározó járványhelyzet idején. Kitért a katonák megszokottól jelentős mértékben eltérő feladatrendszerére, mint például a rendőrség munkájának segítése a koronavírus-járvány miatt elrendelt kijárási tilalom fenntartásában, illetve a kórházak támogatása az egészségügyre nehezedő teher viselésében.

Japán_nagykövet_MHP (2)

Magyarország és Japán az 1869-es diplomáciai kapcsolatfelvétele óta eltelt hosszú idő alatt baráti kapcsolatot épített ki. Sato Kuni budapesti nagykövetként hazánkban töltött ideje alatt a magyar-japán kapcsolatok magas szinte emelkedtek mind a köz-, mind pedig a magánszférában.

A látogatás végén Korom Ferenc vezérezredes köszönetét fejezte ki az országok közötti kapcsolatok fejlesztése érdekében tett erőfeszítéseiért.

Japán_nagykövet_MHP (3)
Kapcsolódó cikkek