Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Jó úton, jó irányba haladunk…

Szöveg: Bártfai László őrnagy |  2012. január 24. 9:23

Egy újabb projekt fejeződött be a napokban az afganisztáni Baghlan tartományban: dr. Ruszin Romulusz ezredes, az MH Tartományi Újjáépítési Csoport (PRT) tizenegyedik váltásának parancsnoka – Asadullah Sherzad tábornok, Baghlan tartomány rendőrfőnöke, Assadullah Shabaz helyettes Shura-vezető, Mullah Alam közösségi vezető és Naoria Hauidi tartományi Shura-tag jelenlétében – január 21-én, ünnepélyes keretek között adta át a Jownaw út új, 13 kilométer hosszú szakaszát.

1595930465
A Khola Khoja és Chaima-i Sher településeket összekötő útépítési projekt a CERP (Commander Emergency Response Program) keretéből valósulhatott meg. Ez a beruházás jelenleg a legnagyobbnak számít Baghlan tartományban, költsége megközelíti az egymillió dollárt, amelyet teljes mértékben az amerikai hadsereg állt.

Az útépítés a helyi lakosok kérelme alapján indult el, s az Amerikai Egyesült Államok haderejéhez tartozó Civil Affairs (Civil ügyek) csoportja segítette a projekt  megvalósulását.

A beruházás során a PRT CIMIC-részlege szorosan együttműködött a Civil Affairs csapatával, így sikerült a 13 kilométer hosszúságú, 48 átereszt tartalmazó döngölt utat öt hónap alatt elkészíteni. 

Az átadási ünnepség szervezési feladatait az MH PRT CIMIC-csoportja, a helyszíni koordinációt pedig a PRT összekötőcsoportja hajtotta végre.

Ruszin ezredes beszédében kiemelte: ezzel az új úttal nem csak a Dahane Ghori járásban élők közlekedési lehetőségei javulnak, hanem megépítése hozzájárult a környék biztonságának erősítéséhez is.

Az utat a helyi lakosok nevében a rendőrfőnök, a helyettes Shura-vezető, és a közösségi vezető köszönte meg.  Beszédeikben reményüket fejezték ki, hogy tovább folytatódnak a magyar PRT projektjei Afganisztán Baghlan tartományában.

1595930465