Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Jónak lenni jó!

Szöveg: honvedelem.hu / MTI | Fotó: Szakál Szebáld (illusztráció) |  2022. december 9. 20:05

A Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Honvédség is csatlakozott a közmédia Jónak lenni jó! elnevezésű adománygyűjtő kampányához - derült ki Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter Facebook-oldalára december 9-én, pénteken feltöltött videóból.

jonaklenni

A videóban elhangzott, hogy a Honvédelmi Minisztérium árverési tárgyat és honvédségi élményt is felajánl a közmédia adománygyűjtéséhez, amelynek kedvezményezettje idén a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége.

„A Honvédelmi Minisztérium részben egy kézzelfogható, tapintható tárggyal, egy huszárszablyával, részben pedig megélhető élménnyel - a Magyar Honvédség felajánlása keretében - csatlakozik ehhez a kezdeményezéshez” - fogalmazott Szalay-Bobrovniczky Kristóf. A videó narrációjából kiderült az is, hogy a látássérültek felkeresik a tatai laktanyát és a szolnoki helikopterbázist is. Elhangzott az is, hogy a felajánlott tárgyakat - köztük a huszárszablyát - a mediaklikk.hu/jonaklennijo oldalon lehet megnézni.

A huszártiszti szablya (1850 M) replika értéke körülbelül 180 ezer forint. A huszár az egyetlen olyan fegyvernem, amit a magyarok adtak a világnak, és amit pontosan emiatt tipikusan magyarosnak tartanak, de olyan népszerű lett, hogy máshol is átvették, így több országban ma is létezik huszáralakulat. A felajánlások közül némelyikre licitálni is lehet majd.