Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Meggyújtották az öröm gyertyáját a Honvédelmi Minisztériumban

Szöveg: Petróczy Levente | Fotó: Szabó Lajos zászlós |  2022. december 9. 19:20

Dr. Vidoven Árpád, a Honvédelmi Minisztérium közigazgatási államtitkára gyújtotta meg az adventi koszorú harmadik gyertyáját december 9-én, pénteken. A harmadik adventi áhítaton Berta Tibor dandártábornok, katolikus tábori püspök és Jákob János dandártábornok, protestáns tábori püspök prédikációjukban az ünnepre készülésről és önmagunk vizsgálatáról beszéltek.

2022.12.09 III. Advent HM (15)

A minisztérium Balaton utcai épületében Jákob János protestáns tábori püspök prédikációjában elmondta, mindannyian készülünk valamilyen formában a karácsonyra, hiszen a Krisztussal való találkozás mindannyiunk számára régen várt pillanat.

„Adventben a küszöbön állunk és várunk arra, hogy megnyissák az ajtót előttünk, ennek a várakozásnak most már több mint a felén túl vagyunk, közeleg az ünnep. Az adventnek nem arról kell szólnia, hogy mázzal nyakon öntjük az ünnepet. Sokkal inkább arra kell összpontosítanunk, hogy a találkozás Krisztussal tegye szenzációssá az ünnepet, ne az ajándékokban és a fényfüzérekben keressük a boldogságot és nagyságot” – mondta a protestáns tábori püspök.

Jákob János dandártábornok hangsúlyozta, hogy több mint két hetünk van még karácsonyig, addig lélekben sok dolgot rendezhetünk munkatársainkkal, barátainkkal is, hogy tiszta szívvel érkezzünk az ünnephez és a megfelelő időben valóban a küszöbről belépjünk az ajtón.

2022.12.09 III. Advent HM (5)

Az áhítat a Téged vár a népek lelki sötétsége című zsoltárral folytatódott, majd Berta Tibor dandártábornok, katolikus tábori püspök az igeszakasz felolvasása után megáldotta az egybegyűlteket. Az áhítat a 25. zsoltár első verseinek eléneklésével zárult.

Az adventi koszorú harmadik gyertyája az örömöt jelképezi, ez az adventi koszorú egyetlen rózsaszín gyertyája a katolikus vallás szerint. Az öröm szimbóluma jelzi, hogy a várakozás felén már túl vagyunk, és közeleg karácsony ünnepe.