Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

katolikus tábori püspök

iac_472

Inter arma caritas – 472. adás

2023. március 19. 8:00

„Sok mézet enni nem jó, és a nehéz dolgokat kutatni nehéz.” A Szentírásból idézett gondolattal köszönti a hallgatókat a „Fegyverek között a szeretet” műsor 472. adásában a szerkesztő, Fodor Endre.

iac_471

Inter arma caritas – 471. adás

2023. március 12. 9:47

„A hitben erőtlent fogadjátok be, de ne azért, hogy nézeteit bírálgassátok…” A Szentírásból, Pál apostol rómaiakhoz írt leveléből idézett gondolattal köszönti a hallgatókat a „Fegyverek között a szeretet” műsor 471. adásában a szerkesztő, Fodor Endre.

IAC_469

Inter arma caritas – 469. adás

2023. február 26. 7:26

„A nagyböjt annyiban lesz a kegyelem időszaka, amennyiben hallgatunk arra, aki szól hozzánk. És miként szól hozzánk? Mindenekelőtt Isten szava által, amelyet az Egyház a liturgiában nekünk ajándékoz: ne engedjük, hogy süket fülekre találjon; ha nem is tudunk mindig részt venni a szentmisén, olvassuk el nap mint nap a bibliai olvasmányokat, akár az internet segítségével.” Ferenc pápa idei nagyböjti üzenetének egy részletével köszönti a mai adás hallgatóit a szerkesztő, Fodor Endre.

20230224KatPuspok (2)

Lelkésztalálkozó a katolikus tábori püspökségen

2023. február 24. 17:31

A nagyböjt kezdetén lelkésztalálkozót tartott a HM Katolikus Tábori Püspökség. A program szentmisével kezdődött, majd szó esett az idei tervekről, rendezvényekről, és az állomány előtt álló fontosabb feladatokról.

áhitat_index

Megkezdődött a nagyböjt

2023. február 22. 15:26

Nagyböjti áhítatot tartottak a Honvédelmi Minisztérium Balaton utcai objektumában Hamvazószerdán, február 22-én. A húsvétig tartó időszakról Berta Tibor dandártábornok, katolikus tábori püspök és Jákob János dandártábornok, protestáns tábori püspök osztotta meg gondolatait.

benedekpapagetty

Inter Arma Caritas - 462. adás

2023. január 8. 18:25

„Egy korszaknak vége lett, egy olyan korszaknak, amelyet nagy változások jellemeztek. Ő volt az utolsó pápa, aki még személyesen átélte a gonosz terrorját a XX. században. Az utolsó, aki formálta a zsinatot és az utolsó, aki olyan szellemtörténeti és teológiai veretet hordozott, melynek magasságát nem fogjuk újra elérni. Mert XVI. Benedek pápa nem csak a legnagyobb teológusnak számít, aki valaha Péter székében ült, hanem korunk legjelentősebb gondolkodója is, akit angol történész Peter Watson olyan személyiségek közé sorolt, mint Beethoven és Hegel, akiknek a német géniusz címet adományozták" - olvasom az idézetet Peter Seewald: Egy élet című kötetéből. Köszönti a mai adás hallgatóit a szerkesztő, Fodor Endre.

2023.01.03. Berta

A békéért együttesen kell fellépnünk

2023. január 3. 16:17

A békétlenség mindig abból fakad, hogy nem vagyunk békében az Istennel – jelentette ki Berta Tibor dandártábornok, katolikus tábori püspök január 1-jén, vasárnap, a béke világnapján az MTVA reggeli műsorában.

IAC-456

Inter arma caritas - 461. adás

2023. január 1. 9:33

„Szeretteim szeressük egymást, mert a szeretet az Istentől van, s mindaz aki szeret, az Istentől született és ismeri az Istent. Aki nem szeret, nem ismerte meg az Istent, mert az Isten szeretet.” János evangéliumából vett idézettel köszönti a mai adás hallgatóit a szerkesztő, Fodor Endre.

IAC-460

Inter arma caritas - 460. adás

2022. december 25. 9:32

„És lészen tenéked örömödre és vigasságodra, és sokan fognak örvendezni az ő születésén.” Lukács evangéliumából vett idézettel köszönti a mai adás hallgatóit a szerkesztő, Fodor Endre,

Berta_index

A béke éjszakája

2022. december 24. 17:59

„Jézus Krisztus azért jött el erre a világra, hogy visszaállítsa az ember és az Isten közötti barátságot, az ember és az ember közötti harmóniát, békét az ember és a természet között. Amikor ez megtörténik, elkezdődik a Megváltás rendje"- fogalmazott karácsonyi videóüzenetében Berta Tibor dandártábornok, katolikus tábori püspök.