Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

katolikus tábori püspök

IAC-455

Inter arma caritas - 455. adás

2022. november 13. 9:58

„Az ábrándos szeretet nyomot kíván hagyni a földön, s viszont szeretetre vár. Méghozzá azonnali viszonzásra. Az igazi szeretet azonban hősies, kész akár a vereségre is, hiszen helye és ideje Istenben van.” Pilinszky János gondolatával köszönti a mai adás hallgatóit a szerkesztő, Fodor Endre.

szentmise tata 01

Szentmise a fiatalok védőszentjének napján

2022. november 9. 11:50

A fiatalok védőszentjének napján, Szent Imre herceg ünnepén celebrált szentmisét Berta Tibor dandártábornok, katolikus tábori püspök, katonai ordinárius Tatán, a Kapucinus templomban. A liturgián a tatai fiatalok és cserkészek teljesítettek zenei szolgálatot.

Hálaadó istentisztelet (6)

„Az igaz ember pedig hitből él…”

2022. október 31. 9:10

Hálaadó istentiszteletet tartott a HM Protestáns Tábori Püspökség a reformáció napja, október 31-e alkalmából a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Ludovika Kápolnájában október 18-án, kedden. Az igehirdetésen - mások mellett - részt vett Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter is.

IAC-453

Inter arma caritas - 453. adás

2022. október 30. 11:07

Csak az a hős, aki jelleme szerint cselekszik akkor is, ha a sorsa mást követel tőle. Márai Sándor gondolatával köszönti a mai adás hallgatóit a szerkesztő, Fodor Endre.

ktp_Maróth_nyitó

Példaképekre van szükség

2022. október 19. 7:20

A HM Katolikus Tábori Püspökség állománygyűlésére látogatott el a közelmúltban dr. Maróth Gáspár, a Honvédelmi Minisztérium védelempolitikáért és védelmi fejlesztésekért felelős államtitkára.

IAC-452

Inter arma caritas - 452. adás

2022. október 16. 9:34

„Mikor az éj leszáll, s a csillagok feljönnek, mikor a világ szavai elhalnak, elkezd beszélni a természet. Akkor a végtelen mindenség megnyílik és az ember lelke lát.” Jókai Mórtól vett idézettel köszönti a mai adás hallgatóit a szerkesztő, Fodor Endre.

Berta_index

„A hit hallásból ered”

2022. október 13. 9:56

Az elmúlt közel harminc évben a Katolikus Tábori Püspökség, a Protestáns Tábori Püspökség, valamint a Tábori Rabbinátus végig jelen volt a Magyar Honvédség életében. Az alakulatok és katonák számára biztosították a hit és kegyességi életet, valamint a vallás- és lelkigyakorlást. A következő kisfilmben bemutatjuk, milyen eseményeken van jelen a HM Katolikus Tábori Püspökség, mik a feladatai, illetve miben rejlik a püspökség missziója.

Honvedelemhu_index

Fokozott hanghatás

2022. október 13. 7:15

Történelem, filmek, híres emberek, harckocsik, háborúk és csaták, sorozatok, sorsfordító események, könyvek, szellemi honvédelem. Ez itt a Fokozott hanghatás, a honvedelem.hu podcastjének huszonnegyedik adása. A műsorvezetők: Faragó Fanny és Ördög Kovács Márton. A hangmérnök: Ferenczi János. Tartsanak velünk!

Együttműködés_index

Együttműködés a hit jegyében

2022. október 12. 21:38

Együttműködési megállapodást kötött a Nemzeti Közszolgálati Egyetem, Eötvös József Kutatóközpont, Vallás és Társadalom Kutatóintézete (NKE EJKK), valamint a Katolikus Tábori Püspökség október 12-én, szerdán, a Ludovika főépület Zrínyi Miklós dísztermében.

Mezőhegyes_Gonzeczky_megemlékezés (7)

A szabadságharc vértanú tábori lelkészére emlékeztek Mezőhegyesen

2022. október 6. 8:07

Gonzeczky János tábori lelkészre, az 1848/49-es forradalom és szabadságharc vértanújára emlékeztek október 2-án, vasárnap Mezőhegyesen. Az általa felszentelt templomban Berta Tibor dandártábornok, katolikus tábori püspök, katonai ordinárius mutatott be szentmisét, ezt követően megkoszorúzták a hősi halált halt lelkész emléktábláját.