Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Jótékonysági akciókban vettek részt a parancsnokság munkatársai

Szöveg: MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság | Fotó: az alakulat saját felvételei, Horváth Péter/Petőfi Népe, Sándor Judit/SzegedMa |  2020. december 18. 16:07

Az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság katonáinak a társadalmi szerepvállalás nemcsak az ünnepi időszakban fontos, bár a karácsony közeledtével is számos jó ügy mellett álltak ki. Az alakulat megyei szervezetei, a szolgálati feladataik ellátása mellett hosszú évek óta rendszeres résztvevői az ételosztásoknak, jótékonysági főzéseknek és süteményvásároknak, valamint a különféle adománygyűjtő akcióknak.

2. Katonai Igazgatási Központ (Debrecen)

A debreceni Katonai Igazgatási Központ szociális gondoskodással foglalkozó állománya néhány éve került kapcsolatba egy létavértesi nehéz sorsú családdal, akiknek többször szerveztek már adománygyűjtést. Karácsony közeledtével a katonák tartós élelmiszerekkel, játékokkal, meleg holmikkal, fenyőfával és díszekkel kopogtattak be a családhoz, megszépítve az édesanya és három gyermeke szentestéjét.

2. Toborzó és Érdekvédelmi Központ (Szeged)

A szegedi Toborzó és Érdekvédelmi Központ kollégái mikuláscsomagokat állítottak össze a Klúg Péter Iskolának, ahol hallássérült, speciális oktatást igénylő gyerekek is tanulnak. A katonák 42 gyermeket és 9 pedagógust ajándékoztak meg saját anyagi forrásból. Az intézmény tanulói egy megható és különleges videóval köszönték meg a felajánlást, amelyben jelnyelven adták elő Csondor Kata Add tovább című dalát.

Csongrád megye_01
Csongrád megye_02

1. Katonai Igazgatási és Érdekvédelmi Iroda (Bács-Kiskun megye)

A kecskeméti katonák közel kétszáz liternyi kupakot gyűjtöttek össze, amivel egy ballószögi bajbajutott családon szeretnének segíteni. A kupakokat már el is helyezték a kecskeméti piaccsarnokban található gyűjtőbe. Egy másik kezdeményezésükkel Burinda Zsombort segítették, aki 1-es típusú SMA betegségben, azaz gerincvelői izomsorvadásban szenved. Az egyéves kisfiú a Zolgensma nevű génterápia segítségével gyógyulhat meg, amelyhez a kecskeméti iroda katonái egy-egy mikulás csomag árával járultak hozzá.

Bács_Kiskun megye

4. Katonai Igazgatási és Érdekvédelmi Iroda (Borsod-Abaúj-Zemplén megye)

A Magyar Vöröskereszt felhívására a Borsod-Abaúj-Zemplén megyében szolgáló hivatásos, szerződéses és önkéntes tartalékos katonák több mint száz cipősdobozt gyűjtöttek össze. Az ajándékokat gondosan becsomagolták és felcímkézték, a hátrányos helyzetű családokhoz a Vöröskereszt megyei szervezete juttatja el őket. A cipősdoboz akcióhoz a miskolci toborzóiroda kollégái mellett az MH 2. vitéz Vattay Antal Területvédelmi Ezred 10. Területvédelmi Zászlóalj és az MH Légi Műveleti Vezetési és Irányítási Központ 3. Gerinc Radar Mérőpont katonái is csatlakoztak. A csomagokban társasjátékok, plüssfigurák és meleg holmik is lapulnak. A gyűjtés két hónapig tartott.

Borsod megye

5. Katonai Igazgatási és Érdekvédelmi Iroda (Heves megye)

A Mikulás nap alkalmából egri iroda munkatársai és hozzátartozóik idén is nagy mennyiségben vásároltak kutyaeledelt az Állatokat Védjük Együtt Alapítványnak, amely állatmenhelyként működik.

Heves megye

6. Katonai Igazgatási és Érdekvédelmi Iroda (Szabolcs-Szatmár-Bereg megye)

A parancsnokság nyíregyházi katonái is állatokon szeretnének segíteni, a helyi Állatbarát Alapítvány számára szerveznek gyűjtést. A menhelynek leginkább eledelre, meleg plédekre, felszerelési és ápolási cikkekre, bútorokra és konyhai eszközökre van szüksége. A felajánlásokat január 15-ig lehet átadni a katonáknak, a Dózsa György út 29. szám alatt található toborzóirodában.

Szabolcs megye