Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Jótékonysági futás a gyermekekért

Szöveg: Benczés Norbert zászlós | Fotó: Löbl Eszter hadnagy |  2020. október 18. 7:18

Immár hatodik alkalommal rendezte meg a kaposvári alakulat az MH 64 Deseda Jótékonysági Félmaratont. A rendezvény célja – a Magyar Honvédség és a sport népszerűsítésén kívül – idén is a Kaposi Mór Oktatókórház Mosdósi Gyermekrehabilitációs Egység támogatása volt.

Deseda_Jótékonysági_Félmaraton (3)

Az MH 64. Boconádi Szabó József Logisztikai Ezred laktanyája helyett idén a Kaposvár Aréna adott otthont a versenynek, így az útvonal és a táv is módosult: a 25 kilométeres távolságból félmaraton lett. A versenyhez idén társszervezőként a Szent István Egyetem Kaposvári Campusa is csatlakozott, akik az alakulatnál rendezték meg a Magyar Egyetemi-Főiskolai Bajnokság (MEFOB) félmaratonját is.

Három távon és különböző kategóriákban mérethették össze tudásukat a sportolók: 21 és 10 kilométeren, valamint 3200 méteres örömfutáson. A hagyományos egyéni és váltó kategóriák mellett, idén katonai váltó futást is rendeztek.

Deseda_Jótékonysági_Félmaraton (1)

A versenyen közel négyszáz sportoló vett részt, volt aki - a hagyományokhoz híven - misszióban és a határon is csatlakozott a kezdeményezéshez. Hosszú évek óta ismét teljesítette a távot egy nemzetközi csapat Litvániában. Idén az afganisztáni magyar katonai kontingensek tagjai, valamint a Mélykúton szolgálatot teljesítő katonák is futottak a gyermekekért.

Katonai váltó kategóriában az MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred diadalmaskodott, míg az abszolút győztes - aki a Sárközi Attila Bálint emlékkupa nyertese is egyben - Nagy Tamás lett. A támogatóknak köszönhetően több mint 700 ezer forint gyűlt össze a nevezési díjakból.

GALÉRIA