Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

További fejlesztések lesznek a hódmezővásárhelyi laktanyában

Szöveg: Búz Csaba főhadnagy | Fotó: a szerző felvétele |  2020. október 18. 9:25

A Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program következő beruházásainak előkészítése érdekében szakmai megbeszélést tartottak október közepén az MH 5. Bocskai István Lövészdandár hódmezővásárhelyi helyőrségében.

Hódmezővásárhely_fejlesztések

A Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program részeként betervezett építkezéseknek és felújításoknak köszönhetően közel egy évvel ezelőtt korszerű beléptetési rendszerrel, raktárbázissal, sportcsarnokkal, lakóépülettel és egy új egészségügyi központtal is bővült a hódmezővásárhelyi laktanya.

A mostani egyeztetés és szemrevételezés feladata az volt, hogy a munkacsoport tagjai megnézzék a hódmezővásárhelyi helyőrségben már meglévő és a közelmúltban elkészült infrastrukturális fejlesztéseket, valamint felmérjék a haderőfejlesztés keretében beérkezésre kerülő haditechnikai eszközök elhelyezéséhez, üzemben tartásához és használatához szükséges infrastrukturális feladatokat.

Baráth István dandártábornokot, a Magyar Honvédség Parancsoksága törzsfőnökének támogató helyettesét és a vezetésével érkezett csoportot Tóth István ezredes, az MH 5. Bocskai István Lövészdandár parancsnokhelyettese tájékoztatta a jövőben szükséges infrastrukturális fejlesztésekkel kapcsolatban.

A program a laktanya bejárásával ért véget, ahol a résztvevők személyesen is megtekintették a tervek alapjául szolgáló helyszíneket.