Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

a szerző felvétele

csapatünnem_gyimi

Csapatünnep Székesfehérváron

2021. június 1. 18:13

Az MH 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezred, valamint annak jogelőd szervezetei megalakulásának évfordulójáról emlékeztek meg május 28-án, Székesfehérváron.

Jónás Géza_borító_2

Kiemelkedő helytállás Kázsmárkon

2021. május 3. 17:21

Jónás Géza speciális önkéntes területvédelmi tartalékos (SÖTT) közkatona - lélekjelenlétének és a sebesült azonnali, szakszerű ellátásának köszönhetően - megmentette egy közúti balesetet szenvedő személy életét.

tartalékos_segítség

Tartalékos katonák segítettek egy sérültön

2021. április 12. 17:04

Gulyás Péter, Bódi Márkó és Szerencsés László tartalékos szakaszvezetők, az MH 2. vitéz Vattay Antal Területvédelmi Ezred 10. Területvédelmi Zászlóalj önkéntes területvédelmi tartalékos katonái április 9-én, Miskolc belvárosában, egy buszmegállóban várakozva vették észre, hogy az út másik oldalán elesett egy idős férfi.

20210408-BHK

Tolvaj elfogásában segédkeztek a katonák

2021. április 8. 21:00

Az MH Bakony Harckiképző Központ állományába tartozó Sztányi Antal őrmester és Bóna Balázs közkatona jelenleg a Semmelweis Egyetem Klinikai Központjában, a koronavírus elleni védekezés részeként, kórházi feladatot lát el.

20210330-NATO ACT (0)

Tizenhét éves diák képviselte Magyarországot a „Model Challenge” versenyen

2021. március 30. 16:54

A NATO Transzformációs Parancsnokság (ACT) rendezésében a napokban rendezték meg a „Model Challenge” elnevezésű versenyt, amelyen harminc helyi diák merte össze felkészültségét és diplomáciai ismereteit. Hazánkat a 17 éves norfolki Jason Mowery képviselte, akit Mező András alezredes készített fel Magyarország biztonság- és katonapolitikai ismereteiből.

ÖTT_tájékoztatás-105-2

Nagy az érdeklődés az Önkéntes Területvédelmi Tartalékos program iránt

2021. március 26. 7:18

Folyamatosak az Önkéntes Területvédelmi Tartalékos rendszert népszerűsítő online tájékoztatók az MH 2. vitéz Vattay Antal Területvédelmi Ezred 101. Fekete Imre Területvédelmi Zászlóaljnál.

600.ott

A hatszázadik területvédelmi tartalékos katona írta alá szerződését a Hajdúságban

2021. március 22. 15:48

A szakszerű tájékoztatásnak köszönhetően a régióban élők jól ismerik a szolgálatvállalás lehetőségét. Ezt bizonyítja az a tény is, hogy március 17-én Hajdú-Bihar megye hatszázadik önkéntes területvédelmi tartalékos katonája kötötte meg szerződését Debrecenben.

Hmvhely_lövész_tanfolyam

Lövész tanfolyam kezdődött Hódmezővásárhelyen

2021. március 2. 9:05

Megkezdődött a lövész altiszti szakmai tanfolyam az MH 5. Bocskai István Lövészdandár hódmezővásárhelyi helyőrségében március elsején, hétfőn.

CIOR_MWM-kapott (1)

Tartalékos tisztek virtuális nemzetközi találkozója

2021. február 27. 9:34

A NATO Tartalékos Tisztek Szövetsége (CIOR) utolsó, teljes létszámmal megtartott személyes találkozója éppen egy éve volt, Brüsszelben, a NATO központjában. Azóta sok minden történt, a járványhelyzet miatt a kongresszust végül szeptember végén, Késő Nyári Kongresszusként szervezték meg a 2019-es helyszínen, Tallinnban, a COVID által akkor éppen egyik legkevésbé sújtott országban, Észtországban. 2021 februárjában egyáltalán nem nyílt lehetőség személyes találkozásokra, így a szokásos télközepi találkozót (Mid-Winter Meeting – MWM, a nyári kongresszus után a legfontosabb összejövetel a szövetség életében) a virtuális térben tartották meg.

iranyasereg_segítség

Bajtársi segítség

2021. február 26. 16:07

Hideg János tartalékos közkatona albérletében nemrégiben tűz ütött ki és minden értéktárgya megsemmisült. Az MH 2. vitéz Vattay Antal Területvédelmi Ezred azonnal gyűjtésbe kezdett, hogy a 25. Keresztényszigethy Sándor Területvédelmi Zászlóalj speciális önkéntes területvédelmi tartalékos katonájának segíteni tudjanak.