Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Szabadidejükben is éberen őrködnek a veszprémi katonák

Szöveg: Németh Szilvia őrnagy | Fotó: a szerző felvétele |  2023. október 6. 11:37

Kiemelkedő helytállásáról tett tanúbizonyságot az MH Légi Műveleti Vezetési és Irányítási Központ két katonája, amikor – határozott fellépésüknek köszönhetően – megakadályozták egy, magát török nemzetiségűnek valló illegális bevándorló csoport elszökését a rendőrök kiérkezéséig.

IMG_8848

Szalontai Richárd őrnagy és Barbai Kristóf őrmester pihenőnapjukat töltötték, amikor Csehbánya határában autózva egy szürke járműre lettek figyelmesek, aminek közeléből több ember próbált sietősen az út menti fák közé menekülni. Miután kiszálltak az autóból, megállították a 17 fős – felnőttekből és gyermekekből álló – csoportot. A rendőrség értesítését követően a katonák igyekeztek több nyelven is beszélni a csoport tagjaival, így sikerült elérniük, hogy a menekültek helyben maradtak. Időközben megérkezett a helyszínre a község polgármestere, valamint a rendőrök is, akik megkezdték a feltartóztatott személyek kihallgatását.

A közel másfél órás esemény végül békésen zárult, amely nagymértékben köszönhető Szalontai őrnagy és Barbai őrmester éberségének és lélekjelenlétének.