Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Gyakorló értékelő látogatás a repülődandárnál

Szöveg: Tóth Róbert főhadnagy | Fotó: a szerző felvétele |  2023. szeptember 22. 16:06

A horvátországi Biztonsági Együttműködési Központ (RACVIAC) támogatására, szeptember 17-22. között, a Bizalom- és Biztonságerősítő Intézkedések 2011. évi Bécsi Dokumentum témaköréből szervezett felkészítést – magyar részről – a Honvéd Vezérkar Hadműveleti Csoportfőnökség.

1

A tanfolyam részeként a kurzus hallgatói szeptember 20-án, a Bécsi Dokumentum szerinti gyakorló látogatást tettek Kecskeméten, az MH vitéz Szentgyörgyi Dezső 101. Repülődandárnál is.

A csoport részére az alakulat törzsfőnöke, Grécs György ezredes tartott tájékoztatót. Ezt követően a résztvevőknek lehetőségük nyílt megismerkedni az alakulattal és technikai eszközeivel, valamint megtekinteni egy szimulált „Lima” feladatot, amely egy „Defector” repülőgép földre kényszerítésének eljárásrendjét és mozzanatait tartalmazta.

A program a gyakorló fegyverzetellenőrök értékelésével zárult, akik megállapították: a repülődandár a professzionálisan előkészített látogatással nagyban hozzájárult a hallgatók eredményes fegyverzet-ellenőri felkészítéséhez.