Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Tóth Róbert főhadnagy

20221102_mhbap_flka_misszios_kihivasok_logisztikus_01

Missziós kihívások egy logisztikus szemével

2022. november 4. 7:15

A Magyar Honvédség - 2015 és 2019 után - immár harmadik alkalommal, idén augusztustól négy hónapon át látja el vezető nemzetként a balti országok légtérrendészeti feladatait a litvániai Šiauliai repülőbázisról. Ezen misszió, azaz a Magyar Honvédség Balti Fegyveres Készenléti Alegység (MH BAP FLKA) során is fontos szerepet kapnak a logisztikai támogatását biztosító szakemberek. A területet érintő kihívásokról Szentesi Norbert őrnagy, a logisztikai részleg vezetője válaszolt a felmerülő kérdésekre.

BAP_Koller_Ugrik (nyitó)

Parancsnoki látogatás a Baltikumban

2022. november 2. 15:11

A Magyar Honvédség Balti Fegyveres Légvédelmi Készenléti Alegységnél (MH BAP FLKA), a litvániai Šiauliai repülőbázison tett látogatást dr. Koller József dandártábornok, a Magyar Honvédség megbízott légierő parancsnoka és Ugrik Csaba dandártábornok, az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázis parancsnoka. Az elöljárókat Ványik Attila alezredes, az MH BAP FLKA parancsnoka fogadta.

bapny

Látogatás Litvániában

2022. október 23. 9:42

Az észtországi „Baltic Defence College” hadműveleti tanfolyamának hallgatói tettek hivatalos látogatást a Magyar Honvédség Balti Fegyveres Készenléti Alegységnél, a litvániai Šiauliai repülőbázison, október 19-én.

litván_látogatók (1)

Diplomáciai vizit

2022. október 7. 12:07

Litvániába akkreditált diplomaták tettek hivatalos látogatást a Siauliai repülőbázison, az itt települő MH Balti Fegyveres Légvédelmi Készenléti Alegységnél (MH BAP FLKA).

Su-35 M

Újabb elfogás a Balti-tenger felett

2022. augusztus 30. 14:49

Ismét riasztották a Magyar Honvédség balti légtérrendészeti feladatban résztvevő vadászrepülőgépeit. A Gripenek riasztására ez alkalommal egy Szentpétervárról Kalinyingrádba tartó AN-72-es repülőgép kíséretét biztosító két SU-35 típusú repülőgép miatt került sor.

_TDC0636

Ünnepi megemlékezés a Baltikumban

2022. augusztus 19. 16:25

A keresztény magyar államalapításra emlékezve tartottak ünnepi megemlékezést az MH Balti Fegyveres Légvédelmi Készenléti Alegységnél augusztus 19-én, a litvániai Siauliai Repülőbázison.

IL-76

Első éles riasztás a Baltikumban

2022. augusztus 18. 10:39

Megtörtént a magyar Gripenek első, elfogással járó éles riasztása a 2022. évi NATO Balti Légtérrendészeti misszió keretében.

5

Államtitkári látogatás Kecskeméten

2022. február 25. 12:00

Kecskeméten tett látogatást Szabó István február 24-én, csütörtökön. A Honvédelmi Minisztérium honvédelmi államtitkára a nyugállományú katonákat és a honvédségi nyugdíjasokat tájékoztatta a honvédelmi tárcát érintő aktualitásokról.

nato_elismerés_nyitó

Rangos NATO-elismerést adtak át Kecskeméten

2021. október 29. 16:29

A NATO Eltökélt Támogatás műveletben betöltött egyéni törzsbeosztásban tanúsított példamutató helytállása és kiemelkedő munkája elismeréséül Tod D. Wolters vezérezredes, a Szövetséges Erők Európai Főparancsnoka (Supreme Allied Commander Europe, SACEUR) elismerő oklevéllel (SACEUR Recognition Award) jutalmazta Fejes Szabolcs őrnagyot, az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázis logisztikai zászlóaljának törzsfőnökét.

Véget ért a Magyar Honvédség balti légtérrendészeti missziója

2019. szeptember 4. 9:35

Szeptember 2-án véget ért a Magyar Honvédség balti légtérrendészeti missziója (Baltic Air Policing – BAP). Az egy nappal később, a litvániai Siauliai repülőbázison megtartott átadás-átvételi ceremónián részt vett Szabó István, a Honvédelmi Minisztérium honvédelmi államtitkára és Korom Ferenc altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka is.