Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Tábori kihelyezési hét a repülődandárnál

Szöveg: Tóth Róbert főhadnagy | Fotó: a szerző felvételei |  2023. március 1. 7:17

Véget ért az idei első tábori kihelyezési hét Kecskeméten, az MH vitéz Szentgyörgyi Dezső 101. Repülődandárnál.

TKH_Kecskemét (10)

A február 20-26. között végrehajtott kihelyezés alatt a katonák kiképzési foglalkozások összevonásával – minél realisztikusabb körülmények között – begyakorolták az alaprendeltetésükből adódó és más elrendelt feladatokat a csapatok harci és szakmai felkészítése, ezen keresztül a haderő készenlétének fokozása érdekében.

A foglalkozások között szerepelt atom-, biológiai és vegyivédelem (ABV), rögtönzött robbanószerkezetek elleni védelem (C-IED) kiképzés, harcászati feladatok, katonai közelharc, egészségügyi ismeretek, tálcatűzoltás, ellenőrző áteresztő pont létesítése és működtetése, lőgyakorlat, valamint egy tizenegy kilométeres, különböző feladatokkal egybekötött menetgyakorlat is.

TKH_Kecskemét (8)

Természetesen a katonai testnevelés mindennapos volt. Az állomány egy hét alatt, számos gyakorlat mellett, mintegy huszonöt kilométert futott, valamint közel ötszáz fekvőtámaszt, illetőleg felülést hajtott végre. A hét utolsó napján kiértékelték a feladatokat és feldolgozták a tapasztalatokat is, ami elengedhetetlen ahhoz, hogy a katonák a feladatokat a későbbiekben még nagyobb hatékonysággal és pontossággal hajtsák végre.

Kapcsolódó cikkek