Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

lőgyakorlat

Lőgyakorlat (4)

Sikeres lőgyakorlat a sántosi lőtéren

2022. április 16. 16:59

Újabb sikeres lőgyakorlaton vett részt a szekszárdi székhelyű MH 6. Sipos Gyula Területvédelmi Ezred 69. Horváth József Területvédelmi Zászlóalj hivatásos, szerződéses és kijelölt tartalékos állománya. A katonák az 1. sz. békeműveleti lőgyakorlatot gépkarabéllyal és pisztollyal hajtották végre a sántosi lőtéren.

Toronyfegyver_lőgyakorlat (2)

Toronyfegyver-lőgyakorlat a vegyivédelmi zászlóaljnál

2022. március 27. 17:13

Az éves kiképzési tervének megfelelően, az MH 93. Petőfi Sándor Vegyivédelmi Zászlóalj megtartotta toronyfegyver-lőgyakorlatát az MH Bakony Harckiképző Központ területén március 24-én, csütörtökön.

Szentes (1)

Alapkiképzés Szentesen: túl az első félidőn

2022. március 3. 8:00

Túl vannak az alapkiképzés első felén az MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezredhez február elején bevonult katonák.

BHK_blokk (5)

Blokkosított kiképzés a harckiképző központban

2022. március 2. 11:15

A télies tavaszi időben hajtja végre az idei év első blokk-kiképzését az MH Bakony Harckiképző Központ személyi állománya.

lövészet_galéria_nyitó

Sűrű nap a lőtéren

2022. február 16. 13:10

Valóságos fegyverkavalkád gyűlt össze a hajdúhadházi gyakorló- és lőtéren február 15-én, kedden. Az MH 24. Bornemissza Gergely Felderítő Ezred, valamint a kiképzésüket az alakulatnál folytató Önkéntes Katonai Szolgálat katonái közös lőkiképzésen adtak számot megszerzett tudásukról.

_SNJ4545

Sűrű nap a lőtéren

2022. február 16. 13:09

Valóságos fegyverkavalkád gyűlt össze a hajdúhadházi gyakorló- és lőtéren február 15-én, kedden. Az MH 24. Bornemissza Gergely Felderítő Ezred, valamint a kiképzésüket az alakulatnál folytató Önkéntes Katonai Szolgálat (ÖKSZ) katonái közös lőkiképzésen adtak számot megszerzett tudásukról.

Lőgyakorlatok_Bocskai_alapkiképzés (1)

Lőgyakorlatokkal folytatódott az alapkiképzés

2021. december 9. 9:28

Az általános lőkiképzéseket és a lőelőkészítő komplex foglalkozásokat követően gépkarabély alap, pisztoly szakalap, békeműveleti lőgyakorlatot és kézigránát dobásokat hajtott végre az a harminc katona, akik november elején kezdték meg alapkiképzésüket a Bocskai-dandárnál.

Lőkiképzás_MH43 (6)

Fegyverropogástól volt hangos Bakonykúti

2021. november 26. 8:31

Fegyverropogás törte meg a bakonykúti hegyek csendjét november 23-24-én, hiszen az MH 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezred katonái általános lőkiképzést hajtottak végre a Berki Ferenc gyalogsági lőtéren.

Hajdúhadház_ÖKSZ (nyitó)

Lőgyakorlaton az Önkéntes Katonai Szolgálatot teljesítők

2021. október 19. 7:19

Az MH 2. vitéz Vattay Antal Területvédelmi Ezred 5. Farkas Gyula Területvédelmi Zászlóaljához Önkéntes Katonai Szolgálatra bevonult nők és férfiak úgynevezett 1. számú békeműveleti gépkarabély és pisztoly lőgyakorlatot, valamint kézigránátdobó gyakorlatot hajtottak végre a napokban, a hajdúhadházi lőtéren.

Acélkocka_lőkiképzés (1)

„Acélkocka” lőkiképzés Izbégen

2021. szeptember 20. 8:39

A szentendrei MH Altiszti Akadémia Altisztképző Központ az egységes alapkiképzés során „pilot” jellegű lőkiképzést hajtott végre szeptember 6-17. között, az izbégi lő- és gyakorlótéren. A kiképzés célja, hogy megtanítsa a katonát a rendszeresített gépkarabélyának magabiztos, hatásos kezelésére.