Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Fegyverropogás a dóci lőtéren

Szöveg: Csák Tímea hadnagy | Fotó: Pintyi Zoltán főtörzsőrmester |  2024. március 22. 15:20

Éles helyzetet megközelítő szituációkban hajtottak végre lövészetet március közepén a Magyar Honvédség Dombay Miksa 4. Területvédelmi Ezred 46. Területvédelmi Zászlóalj önkéntes területvédelmi tartalékos katonái.

Dóci_lőtér_lövészet_PZ (4)

A szakasz összekovácsolás érdekében indított képzés keretén belül a katonák első alkalommal teljesítették Ak-63D gépkarabéllyal az alap lőgyakorlatot. A gyakorlat különlegességét az adta, hogy a kiképzők már nem csak a kötelezően oktatandó álló-, térdelő- és fekvő tüzelési testhelyzetből való tüzelést adták feladatul a résztvevőknek, hanem előre-hátra, illetve oldalirányú mozgást is belevontak a végrehajtásba. Ezek a plusz elemek azt a célt szolgálják, hogy a katonák minden irányú mozgásból tudjanak azonnal reagálni a velük szemben álló erőkre. Mindemellett teljesítették a békeműveleti karabélylövészetet is, amely feltétele annak, hogy részt vehessenek az Észak-Keleti Ideiglenes Alkalmi Kötelék (keleti határszolgálat) feladatai ellátásában.

A zászlóaljnál jelenleg moduláris alapkiképzést teljesítő tartalékos állomány ezalatt pisztoly szakalap lőgyakorlaton vett részt.