Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Kadétok látogattak a Honvédelmi Minisztériumba

Szöveg: Faragó Fanny | Fotó: Kertész László |  2023. április 7. 14:27

A Honvéd Kadét Programban résztvevő Szerencsi SZC Sátoraljaújhelyi Kossuth Lajos Technikum, Szakképző Iskola és Gimnázium diákjai és az őket kísérő pedagógusok tettek látogatást a Honvédelmi Minisztérium Balaton utcai objektumában április 6-án, csütörtökön. A vendégeket dr. Czermann János, a Honvédelmi Minisztérium humánpolitikáért felelős helyettes államtitkára és Bozó Tibor vezérőrnagy, a Honvéd Vezérkar törzsigazgatója köszöntötte.

rendhagyó minisztériumi látogatás KLAC1500

„Bátran buzdítok mindenkit arra, hogy a Magyar Honvédséget válassza, vagy kerüljön még közelebb a honvédelem ügyéhez középiskolásként, altisztként, a felsőoktatásban, akár olyan szakmában, ami a honvédelem ügyének fontos” - fogalmazott a diákokhoz szólva a humánpolitikáért felelős helyettes államtitkár, aki a Honvédelmi Minisztérium szervezeti felépítését és feladatrendszerét is ismertette a diákoknak.

Dr. Czermann János a kadétprogram sikerességét hangsúlyozva elmondta: azt látják, hogy az ilyen ifjúsági és oktatási programok iránt egyre nagyobb az érdeklődés az országban. A kadétok száma már meghaladta a hétezer főt, illetve a nagy érdeklődésnek örvendő honvédelmi táborok résztvevői is minden évben egyre többen vannak. Idén – rekordot döntve - ötezer főt várnak a szervezők.

Bozó Tibor vezérőrnagy köszöntőjében úgy fogalmazott: „örömömre szolgál, hogy kadétokként köszönhetlek titeket. Fegyelmetekkel, tanulási készségetekkel, eredményeitekkel kimagaslotok a többiek közül. Kiemelt jelentőségű számunkra a tisztképzés, az altisztképzés, a kadétprogram, hiszen szükségünk van olyan elhivatott, hazájukat szerető fiatalokra, akiknek büszkén tudjuk majd átadni a zászlónkat. Ti tudtok azért tenni, hogy a Magyar Honvédség erős lábakon álljon és mindig készen álljon a haza védelmére.”

rendhagyó minisztériumi látogatás KLAC1370

A Honvédelmi Minisztérium Oktatási és Ifjúságstratégiai Főosztály (HM OIF) által szervezett látogatás keretében a fiatalok megtekintették a Manfred Wörner termet, a minisztérium könyvtárát, valamint - az objektum C. épületében - a HM OIF irodáit és az edzőtermet.

Az oktatási intézmény 2020. decemberében csatlakozott a Honvéd Kadét Programhoz. Kababik Edina igazgató elhivatottságának köszönhetően a kadétprogram nagyon sikeres és népszerű az iskolában: a szoros együttműködés keretében jelenleg ötvenhárom kadét sajátítja el a honvédelmi ismeretekre vonatkozó elméleti és gyakorlati tudást. A kadétok színes, változatos programokkal segítik a Honvéd Kadét Program sikerét, mindezek mellett szép eredményeket érnek el az országos honvédelmi tornákon és vetélkedőkön.