Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

„Önök jól vizsgáztak!”

Szöveg: Takács Vivien | Fotó: Horváth Sztaniszláv |  2023. április 7. 13:27

Visszafogadó ünnepséget rendeztek az MH KFOR Kontingens 27. váltásának az MH Klapka György 1. Páncélosdandárnál, Tatán, április 6-án, csütörtökön. Az eseményen részt vett Szloszjár Balázs dandártábornok, a Honvéd Vezérkar Összhaderőnemi Műveletvezető és Irányító Központ parancsnoka is.

Horváth Sándor alezredes, az MH KFOR Kontingens 27. váltás parancsnokának jelentés beadása után Szloszjár Balázs dandártábornok szólt a megjelent állományhoz és családtagjaikhoz. „Nagyon nagy fegyelemmel és szakmai hozzáértéssel hajtották végre azokat a feladatokat, amiket mások mellett a KFOR parancsnoka is kitűzött önök számára. Köszönöm munkájukat” – hangsúlyozta a dandártábornok. Hozzátette: köszönet illeti a családtagokat is, akik itthonról biztosították, hogy a katonák nyugodtan tudjanak szolgálni a műveleti területen.

12_HSZ1530

Tóth István ezredes, a dandár parancsnoka köszöntőjében elmondta: „ez a hat hónap úgy telt el, hogy rendkívül megterhelte a tervezők, logisztikusok és az önök végrehajtó életét. Tele volt változással és készenléttel.” Az ezredes beszédében megköszönte az állomány műveleti területen elvégzett feladatait. Kiemelte: „önök jól vizsgáztak, legyenek büszkék arra a teljesítményre, amit a műveletei területen nyújtottak.” A visszafogadó ünnepségen áldást mondott Hankóczi Gergely alezredes, tábori lelkész. Az elismerések átadását követően az esemény díszmenettel zárult.