Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Kamarakoncert-sorozat online térben

Szöveg: Antal Ferenc | Fotó: Kismartoni Mátyás |  2021. január 22. 17:42

„PalotaPéntek” címmel közvetít online koncertsorozatot a Honvéd Férfikar január 22-től, a Stefánia Palota-Honvéd Kulturális Központból.

20210122KISM3905

A világszerte egyedülálló Honvéd Férfikar repertoárja felöleli a teljes zeneirodalmat - a gregorián énekektől az önálló kórusműveken, oratóriumokon, operákon keresztül, a dzsessz- és rockkoncerteken történő közreműködésig - a legmagasabb színvonalon. A mostani kezdeményezés célja, ennek a sokszínűségnek a bemutatása, online térben.

„A Stefánia Palotában kéthetente készítünk egy-egy rövid összeállítást, amit az online térben el tudunk juttatni a közönséghez. Ez egyfajta értéket és tartást ad a munkánknak, ugyanakkor visszajelzést is kapunk a közönségünktől” - mondta érdeklődésünkre Lógó Tibor karnagy. Hozzátette: a közvetítések kéthetente, péntekenként lesznek láthatóak 19:00 órától, a Honvéd Férfikar Facebook-oldalán.

A Férfikar előadásában - egyebek mellett - reneszánsz és barokk összeállítás, télbúcsúztató, valamint hazafias kórusművek, magyar és világslágerek szólalnak meg.