Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Karácsonyra hangolódtak Szentesen

Szöveg: Farkas Anita hadnagy | Fotó: Janó Miklós törzsőrmester |  2022. december 16. 18:40

Az MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred idén, közösen Szentes Város Önkormányzatával ismét megrendezte a hagyományosnak mondható adventi koncertjét a szentesi Tóth József Színház és Vigadóban.

JMF09629

A magyaros-szecessziós stílusú műemléképületben összegyűlt civileket, katonákat és honvédelmi alkalmazottakat Fehér Csaba tartalékos őrnagy, tábori lelkész, a Szentesi Nagytemplomi Református Egyházközösség református lelkipásztora köszöntötte. A rendezvényen Oláh Emil Endre ezredes, a HM Tábori Lelkészi Szolgálat, Protestáns Tábori Püspökség, lelkészi kar vezetője mondott ünnepi beszédet, melynek zárásaként áldott, békés, hittel, reménnyel, szeretettel és örömmel teli karácsonyt kívánt.

A koncert első részében az érdeklődők a Prima Primissima és Magyar Örökség díjas Honvéd Férfikar előadását hallhatták Riederauer Richárd, a Honvéd Férfikar karigazgatójának vezénylésével. A 45 fős férfikórus előadott műveit Nagy László Adrián kísérte zongorán.

JMF09550

A műsor második felében a MH 5. Bocskai István Lövészdandár Hódmezővásárhely Helyőrségi Zenekar előadását élvezhette a közönség, Gömöri Balázs őrnagy, karmester és Sipos Béla hadnagy, karmesterhelyettes vezénylésével. A nemcsak hazánkban, hanem külföldön is többször fellépő együttes fúvósai a komolyzenei művek mellett könnyűzenei dallamokat is játszottak. Az utóbbiakat Tömösi Tamás főtörzsőrmester szólóéneklése színesítette.

A hangverseny befejeztével Fehér Csaba tábori lelkész kifejezte köszönetét és elismerését a zenészeknek és művészeknek, hogy előadásukkal hozzájárultak a közelgő szeretet ünnepére történő felkészüléshez.

Címkékkultúra