Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Kari akadályváltó verseny a HHK-n

Szöveg: Hovári Nikolett | Fotó: a szerző felvételei |  2022. április 21. 16:26

Az elmúlt hetekben még a megszokottnál is nagyobb érdeklődés lengte körbe a Zrínyi Miklós Laktanya és Egyetemi Campus akadálypályáját. A Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar (HHK) honvéd tisztjelöltjei délutánonként a murva helyett az akadályokon futottak, a konditermi edzések felüléseit a gerendákon, a húzódzkodásokat a vizesárokban hajtották végre, a sikán labirintusában pedig eltévedtek, de csak annyi időre, hogy aztán április 7-én, a HHK akadályváltó versenyén profi módon felkészülve jelenjenek meg.

HHK akadályváltó verseny - 2

A kemény és alaposan megtervezett egyéni edzések nem voltak hiábavalóak: a versenyzők kivétel nélkül kilőtt puskagolyóként rajtoltak, rutinosan vették az összes akadályt és minden erejüket beleadva haladtak végig a pályán.

A három női csapat közül a Pink Warriors – Kishanti Petra, Fodor Nikolett, Fülöp Réka – győzedelmeskedett, a hét férfi válogatottból pedig a Szakemberek – Tóth Patrik, Tóth Roland, Tomka Boáz, Toldi Áron – négyese vihette haza az első helyért járó kupát. A dobogós helyezésekért járó elismeréseket Bánszki Gábor alezredes, a Katonai Testnevelési és Sportközpont (KTSK) központvezetője adta át, aki külön kiemelte, hogy öröm volt látni a honvéd tisztjelöltek lelkes felkészülését a verseny előtti hetekben.

Az idei tanévben - többek között - a kari úszó, röplabda, floorball, mezei futó, légfegyver és földharc bajnokságok után ez volt a KTSK által szervezett kilencedik sportverseny, azonban az érdeklődők további rendezvényekre számíthatnak. Május 17-én kari kispályás labdarúgó bajnokságra várják a hallgatókat, június 9-én pedig az MH akadálypálya bajnokságon újabb izgalmas megmérettetésre számíthatnak.