Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Katona-zenekari Kerekasztal Székesfehérváron

Szöveg: Tabiné Darabos Anna őrnagy |  2012. április 28. 9:11

Szépszámú nézőközönség gyűlt össze a VI. Katona-zenekari Kerekasztal rendezvényén Székesfehérváron, a Helyőrségi Művelődési Otthon színháztermében. A magyar katonazene napja alkalmából itt adott koncertet a helyőrség katonazenekara, Ruff Tamás százados és Mergl Róbert százados vezényletével.

A székesfehérvári zenekar rendszeresen megszervezi a kerekasztal-találkozókat, ahol a muzsikálás öröme mellett jóízű, baráti beszélgetés keretében a hallgatóságnak is lehetősége van véleményt formálni, ötleteket adni a zenészeknek.

Az eseményen olyan szerzők műveit játszották, akik maguk is sokat tettek a katonazene sikeréért, ismertségéért és elismertségéért. A Hidas Frigyes, Moldvai György valamint Johann Strauss által komponált dallamok nemcsak a szerzőket idézték meg, hanem méltó módon emelték a katonazenét az ünnep és a kultúra középpontjába.

A hamarosan 50 éves fennállását ünneplő, Fricsay Richárd-díjjal kitüntetett helyőrségi zenekar vezetője, Ruff Tamás százados elmondta: egyik hőn áhított céljuk az, hogy Székesfehérvár helyőrségben újra az 1910-es évekre jellemző, régi fényében tündököljön a katonazenei kultúra.

1595934944

 Fotók: Danka Attila