Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Katonai ergométeres verseny Győrben

Szöveg: Kurucz Anikó hadnagy | Fotó: Nagy Péter közkatona és a szerző felvételei |  2023. május 4. 11:22

A győri MH Dánielfy Tibor 205. Légvédelmi Rakétaezred a Honvéd Arrabona Sportegyesülettel közösen – a Katonai Evező és Kajak Világszövetség (Military World Rowing & Kayaking Federation) égisze alatt – április végén rendezte meg a II. Arrabona Evezős Ergométer Versenyt.

DSC08347

A sportesemény a Magyar Honvédség aktív állom, illetve a szervezetben szolgált hivatásos, szerződéses és tartalékos katonák számára biztosított versenyzési lehetőséget. A rendezvény célja – az adott mozgásnem legjobbjainak megtalálásán túl – a sportok népszerűsítése, valamint a sport által kötött barátságok, kapcsolatok ápolása volt.

A közel ötven versenyző a Molnár Vid Bertalan Művelődési Központ tornatermében találkozott, ahol Várszegi Pál István, a világszövetség alapítója köszöntötte a résztvevőket.

ergométeres_nyitó

A megmérettetésen az indulók 1 perces, 4 perces, valamint 2 000 méteres futamon mérték össze tudásukat. Az egyéni versenyt követően a négyfős vegyes csapatok küzdelmében a 4 versenyző 500 méternyi szárazföldi evezésen elért idejének átlagából számolták a végeredményt.

A hazai verseny eredményes résztvevőinek lehetősége lesz a szintén Military World Rowing & Kayaking Federation által rendezett nemzetközi versenyen indulni, melynek idén az Egyesült Királyság ad otthont.

A videót készítette: Németh Róbert / MH Sportszázad

Dokumentumok

Címkéksport