Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Katonák is részt vettek egy eltűnt férfi felkutatásában

Szöveg: MH 25. Klapka György Lövészdandár | Fotó: archív |  2021. január 13. 21:00

A tatai MH 25. Klapka György Lövészdandár katonái is részt vettek egy Esztergomból eltűnt, idős férfi felkutatásában. A sikerrel záródó keresés két napig tartott.

20210113-esztergom 01

Édesapja eltűnését jelentette be egy nő az Esztergomi Rendőrkapitányságon január 11-én, az esti órákban. A 74 éves férfi egy nappal korábban lakcíméről ismeretlen helyre távozott és nem adott magáról életjelet.

A rendőrök azonnal megkezdték az eltűnt férfi keresését, amelyben a tatai MH 25. Klapka György Lövészdandár katonái - Csányi Krisztofer közkatona és Fazekas László Roland közkatona -, valamint a Polgári Védelmi Kutató-Mentő Egyesület tagjai és kereső kutyái is részt vettek. A kutatást a hirtelen beköszöntött hideg is nehezítette, emiatt ugyanis tartani lehetett az idős férfi kihűlésétől.

A hosszúra nyúlt keresés során január 12-én, 10 óra 40 perckor, egy bokros területen, a földön fekve találták rá az eltűnt személyre Esztergom egyik városrészében. A rendőrök az átfagyott bajbajutottat pléddel betakarták, meleg teával kínálták és átadták őt a kiérkező mentőszolgálat munkatársainak, akik kórházba vitték.