Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Katonásan tanulnak nyáron is

Szöveg: Kálmánfi Gábor | Fotó: a szerző felvételei |  2021. június 28. 14:52

Nyári szakmai gyakorlaton vettek részt a Veszprémi Szakképzési Centrum Táncsics Mihály Technikum rendészeti osztályának tanulói június 28-án, hétfőn, az MH Légi Műveleti Vezetési és Irányítási Központ (MH LMVIK) Kossuth-laktanyájában.

szakmaigyak_Veszprém (2)

A szakmai gyakorlatra érkező veszprémi diákokat Csébi Péter alezredes, az MH LMVIK kiképzési főnöke fogadta az objektumban, majd bevezetésként amolyan általános katonai ismeretfrissítés történt. Hogyan épül fel a Magyar Honvédség, melyek a legfontosabb feladatai - nagyjából az ezekhez hasonló kérdésekre kaptak választ azok, akik esetleg az évzáró óta eltelt rövidke időben már elfelejtették volna az alapokat.

A csapatmúzeumban a diákok képet kaptak az alakulat múltjáról, és megtapasztalhatták: milyen nehéz is lehetett a légiirányítók élete akkor, amikor még tervtáblán, kézzel (fordítva írva a számokat) kellett rögzíteni a repülőeszközök koordinátáit.

szakmaigyak_Veszprém (6)

A szakmai gyakorlatot aztán különféle gyakorlati foglalkozások tették teljessé. Ennek részeként a  diákok megismerkedhettek többek között a haderőben rendszeresített kézifegyverekkel, vegyivédelmi alapismereteket sajátíthattak el, és számot adhattak az alakiság terén eddig elsajátított tudásukról is.

szakmaigyak_Veszprém (7)

Az iskolának egyébként évek óta jó a kapcsolata a Veszprémben települt alakulatokkal; így a mostanihoz hasonló szakmai gyakorlatok az elmúlt években is rendszeresek voltak.