Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

KatonaSuli Debrecenben: tavaszi paintball

Szöveg: Révészné dr. Markovics Zita hadnagy |  2012. április 11. 16:23

Az MH 5. Bocskai István Lövészdandár nevelési és oktatási részlege újabb sikeresen megoldott feladatot pipálhat ki a KatonaSuli-program kapcsán: míg februárban a közelharc oktatásáé volt a főszerep, márciusban paintball-lövészettel folytatódtak az iskolai honvédelmi szakkörök foglalkozásai a debreceni Kossuth-laktanyában.

A programok a laktanya belső lőterén zajlottak, ahol a diákok megismerhették a paintball-fegyverek működését és azok biztonságos használatát, majd ezt követően ki is próbálhatták, milyen lőni az eszközökkel. A feladat természetesen nem egymás „levadászása" volt, hanem a kihelyezett célpontok eltalálása.

Fekete András főhadnagy, a részleg vezetője elmondta: mint mindig, most is az volt az elsődleges céljuk, hogy – a katonai technikák ismertetésén túl – a bemutatóval ösztönözzék a tanulókat a civil egyesületek és klubok megkeresésére, ahol tehetségüket ellenőrzött körülmények között bontakoztathatják ki. Nem meglepő módon a szakkörök tagjai eddig talán ezt a foglalkozást szerették a legjobban – egyesek már alig várják, hogy „igazi" paintball-csatában is részt vegyenek.

Áprilisban újabb gyakorlatközpontú program várja a szakköröket, hiszen a hónap témájának az akadálypálya leküzdését választották az oktatók.

A szakkörök résztvevői továbbra is rotációs rendszerben, egymást váltva heti két alkalommal látogatnak a laktanyába.