Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Kecskemétre került a Paul Bowen Trophy

Szöveg: Kálmánfi Gábor |  2011. február 28. 15:27

A kecskeméti Nemzetközi Repülőnap és Haditechnikai Bemutató érdemelte ki a 2010-es év legjobb európai repülőnapjának díját. Az Európai Repülőnapok Tanácsa (European Airshow Council) által odaítélt, igen rangos elismerést Brüsszelben vette át a magyar küldöttség.

1595914830
A honvedelem.hu kérdésére Vida Károly nyugállományú ezredes, a repülőnap fő szervezője elmondta: ezt a díjat a tanács nem ítéli oda minden évben és Közép-Kelet Európában Magyarország elsőként kapta meg – amivel egyébként nem csupán a tavalyi repülőnapot, hanem az elmúlt évtized kimagasló munkáját is díjazták.

A legjobb, legbiztonságosabb és leginkább családbarát díj elnyerésének feltételei nagyon szigorúak: a rendezvényen a lehető legkisebb probléma sem merülhet fel és ez nem csupán a repülésre vonatkozik, hanem a látogatók és a repülőnapra érkezett úgymond repülős „delegációk" igényeinek kielégítésére is. A döntés értékelése során az illetékesek kiemelték többek között azt, hogy a kecskeméti repülőnapon lényegesen több repülőbemutatót láthatott a publikum, mint más rendezvényeken. A szakemberek szerint legmagasabb fokú biztonsági előírások betartása mellett az is Kecskemét felé billentette a mérleg nyelvét, hogy az elmúlt nyolc év alatt a vendégek számára a repülőnapon való részvétel nem lett költségesebb.
Vida Károly kiemelte: az Európai Repülőnapok Tanácsa húsz éves fennállása alatt eddig mindössze négyszer ítélte oda ezt az elismerést.

(A díjról és a döntés hátteréről bővebben a Magyar Honvéd magazin áprilisi számában olvashatnak.)

1595914830

 Fotó: Dévényi Veronika, Galovtsik Gábor és archív