Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Készülnek a Vasakaratra

Szöveg: Csehiné Sárkány Beáta szkv. |  2010. március 19. 6:16

Ismét katonai-közelharc és kézitusa módszertani foglakozáson vettek részt az 5/24. Bornemissza Gergely Felderítő Zászlóalj katonái. Ez már a második lépcsője volt annak a többlépcsős oktatási folyamatnak, amelyet még januárban indítottak a Szentendrei Központi Kiképző Bázis Testnevelési és Katonai Közelharc Módszertani Részleg szakemberei.

A foglakozások folyamán a résztvevők különböző technikákat és módszertani fogásokat sajátíthattak el. A januári oktatáson olyan alapvető dolgokat tanultak meg és gyakoroltak a felderítők, amelyre ráépülve került megrendezésre a mostani háromnapos foglalkozás. Ezen a tréningen az volt a fő szemlélet, hogy a katonák olyan kivitelezhető és használható közelharc és kézitusa fogásokat sajátítsanak el, amelyeket felszerelésben is akadály nélkül végre tudnak hajtani.

1595898642
Közel ötven fő vett részt a képzésen, ahol olyan neves szakemberek segítették és oktatták az állományt, mint Dr. Zöllei Zoltán nyá. alezredes, közelharc-kézitusa szakértő, Molnár Károly őrnagy, a Közelharc Módszertani Részleg vezetője, Zagyva Sándor hadnagy, birkózó mesteredző és Tar Tamás őrmester, katonai közelharc kiképző.

Ezt követően és erre épülve még két alkalommal vesznek részt a felderítő zászlóalj katonái hasonló módszertani foglalkozáson, ahol eszközös illetve fegyveres közelharc-kézitusa fogásokat sajátíthatnak majd el.

Ezek a foglalkozások egyfajta előkészítésül is szolgálnak az idén nyáron immár harmadik alkalommal megrendezésre kerülő Vasakarat Közelharctáborra.

A megszerzett ismereteket azok a katonák is kitűnően hasznosíthatják, akik indulnak az idei Közelharc és Kézitusa Bajnokságon, ahol a felderítő katonák minden évben szép számmal képviseltetik magukat és eredményesen teljesítenek.