Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Kettős megemlékezés Veszprémben

Szöveg: Szedmák Péter hadnagy | Fotó: a szerő felvételei |  2020. szeptember 19. 19:26

Kossuth Lajos születésének 218. évfordulója alkalmából tartottak megemlékezést szeptember 17-én Veszprémben, az MH Légi Műveleti Vezetési és Irányítási Központban (MH LMVIK), az államférfi nevét viselő laktanya emlékparkjában. A rendezvényen résztvevők a 2007-ben felszámolt jogelőd szervezet, az MH 1. Logisztikai és Támogató Zászlóalj kopjafája előtt is lerótták tiszteletüket.

20200918-veszprem-koszoruzas  (1)

„Büszkék lehetünk, hogy laktanyánk névadója e jeles államférfi. Biztosak lehetünk abban, hogy itt, most velem szemben is többen állnak olyanok, akiknek generációkkal ezelőtti felmenői Kossuth hívó szavára csatlakoztak a szabadságharchoz” - mondta a rendezvényen dr. Vörös Zoltán alezredes, az MH LMVIK Radartechnikai főnökségének vezetője.

20200918-veszprem-koszoruzas  (3)

Az ünnepségen koszorút helyezett el Berec Zoltán dandártábornok, a központ parancsnoka, Mits Norbert ezredes, az alakulat parancsnokának támogató helyettese, valamint a Magyar Honvédség Parancsnokság Légierő Haderőnemi Szemlélőség képviseletében Zentai László ezredes, a megyei toborzóiroda nevében pedig Fajd Bence hadnagy. Lerótták tiszteletüket a Magyar Veterán Repülő Szövetség Veszprémi Repülő és Ejtőernyős Szervezetének, a Fegyveres Erők Veszprém Körzeti Nyugállományúak Klubjának, valamint a Magyar Tartalékosok Szövetsége Veszprém Megyei Szervezetének tagjai is.

20200918-veszprem-koszoruzas  (2)