Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Kettőt megtaláltak az ugandai hadsereg eltűnt helikopterei közül

Szöveg: honvedelem.hu / MTI |  2012. augusztus 14. 17:14

A Mount Kenya csúcs térségében kiégve találtak meg két gépet az ugandai hadsereg augusztus 13-án, hétfőn Kenyában eltűnt három helikoptere közül – közölte a kenyai hadsereg egyik magas rangú tisztségviselője. A harmadik helikopternek egyelőre nincs nyoma.

A keddi közlés szerint a két kiégett helikoptert egy kutatórepülőgép fedezte fel a Mount Kenya térségében, beazonosítva a pontos helyszínt. A mentés egyelőre folyamatban van.

A gépen tartózkodók sorsa egyelőre nem ismert. Ugandai tájékoztatás szerint a két helikopteren összesen 10 katona tartózkodott.

Az ugandai hadsereg szóvivője korábban annyit közölt: négy katonai helikoptert indítottak el Szomáliába, hogy erősítésként csatlakozzanak az Afrikai Uniónak (AU) az iszlamista al-Shabaab milícia elleni harcoló békefenntartó erejéhez (AMISOM). A szovjet fejlesztésű, Mi–24 típusú gépek az ugandai főváros entebbei légitámaszpontjáról szálltak fel, de csak az egyik helikopter érkezett meg a kelet-kenyai Garissa városába.

A Kenya közepén emelkedő 5199 méter magas Mount Kenya csúcson több kisebb gleccser is található, s hegyoldalait sűrű erdőség borítja.